A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

A 100 legjobb magyar bor listája

Master of Wine a legjobb magyar borokat kiválasztó zsűri elnöke

2018-07-27 | Vinoport


A 100 legjobb magyar bor listája

Egyedülálló lesz a 100 legjobb magyar bort bemutató Winelovers 100 kiadvány, amelynek elkészítésében egy a magyar borokra szakosodott Master of Wine segédkezik.


Már előjegyezhető az ősszel megjelenő Winelovers 100 – 100 legjobb magyar bor kiadvány, ami az idei év legjobb magyar borait gyűjti össze. A borkedvelőknek nincs más dolguk, mint felmenni a kiadvány hivatalos oldalára, és előjegyezni az újságot, így biztosítva, hogy a listával a kezükben mindig a legjobb bort választják ki és a legjobb boros élményben lesz részük.


Erre garancia a tesztet gondozó Winelovers szakmai csapata, amely a nagykóstolókat (Tokaji Március, Kékfrankos Április, Pezsgő Június, Olaszrizling Október, Bordói November) megelőző bortesztek mellett számos más kóstolót is bonyolított már az elmúlt években.

 

 

Ez most azonban valami egészen új lesz. Az 2018-as Winelovers 100 – 100 legjobb magyar bor több szempontból is különleges és úttörő vállalkozás. Egyrészt az elsőtől az utolsó a Winelovers készíti, a legnagyobb gonddal, így mind tartalmában, mind küllemében a legmagasabb színvonalon kerül az olvasók elé.


Másik szenzáció, hogy a kóstolóbizottság élére Caroline Gilby borszakírót, Master of Wine-t sikerült megnyerni.

 

Nem tudunk róla, hogy Master of Wine valaha vett volna részt hasonló magyar újság elkészítésében. Caroline ráadásul abszolút magyar specialista (véleményét a magyar borokról egy interjúban osztotta meg velünk). Elég ha annyit mondunk róla, a magyar borászok első külföldiként őt választották idén a Borászok Barátjának. A bíráló csapat tagja még hét WSET diplomával rendelkező nemzetközi borakadémikus (többen a Borkollégium oktatói). Azonos képzési hátterük biztosítja az egységes, elfogulatlan bírálatot. (A zsűrinek a kóstoló első napján szerzett benyomásairól a Borászportál írt.)

A kóstolás és kiválasztás menete egyébként továbbra sem változott, a legjobbakból választják a legjobbakat. A versenyre idén is csak azokat a magyar borászok által készített tételeket lehetett nevezni, amelyek a rangos hazai vagy nemzetközi versenyek valamelyikén aranyérmet nyertek.


Nagyon fontos, hogy a kiválasztott 100 legjobb borról nem csak ír a Winelovers, de hamarosan elérhetővé is teszi azokat az olvasók és érdeklődők számára. A legjobb tételek szinte kivétel nélkül bekerülnek a Borkollégium zsűritagok által vezetett Mesterkurzusaira, illetve kóstolhatók lesznek a decemberi Winelovers 100 kóstolón is.


És ez még csak a kezdet! Mostantól a megjelenésig a Winelovers 100 weboldal és Facebook-oldal folyamatosan jelentkezik a legújabb hírekkel, információkkal, cikkrészletekkel, sőt még a címlappal is, hogy egyértelmű legyen, mit kell majd keresni az újságárusoknál!
 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!