A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Fröccsterasszal várnak Mészárosék

Pinceszemle Mészáros Borház 2015

2015-05-15 | Tóth Adrienn


Fröccsterasszal várnak Mészárosék

Lassan eljutottunk a tavasznak abba a szakaszába, amiről már inkább a nyár jut az eszünkbe. Ilyenkor pedig értelemszerűen előtérbe kerül a kérdés, hogy milyen borokat fogunk a meleg idő beköszöntével fogyasztani. Sokaknak megvannak a kedvencei, elég csak a balatoni olaszrizlingekre vagy az etyeki sauvignon blanc-okra gondolni, így a szezon elején azonban érdemes néhány új kalandra is vállalkozni, például egy olyan borvidék kapcsán, amelyet elsősorban testes vörösborairól ismerünk. Mészáros Péterrel ezért is ejtünk több szót mai pinceszemle cikkünkben az igazi, nyári borokról.


 

Még egy tavaly megjelent interjúban beszéltünk arról, hogy borhotelt nyitottatok Szekszárd belvárosában. Hogyan alakultak az első hónapok a szálloda életében, milyen az eddigi érdeklődés?

 

Nagyon jónak értékeljük az indulás időszakát, a nyitás is zökkenőmentesen ment, gyorsan összeszokott a csapat. A vendégek részéről is intenzív érdeklődés volt tapasztalható, és elmondhatjuk, hogy mindenki elégedetten távozott. Annak különösen örülünk, hogy ezen rövid idő alatt már akadnak visszajáró törzsvendégei mind a hotelnek, mind az étteremnek.

 

Készültök programokkal, tematikus csomagokkal a tavaszi, nyári szezonra?

 

Sok programot tervezünk a nyári időszakra, van két általános csomagunk, és ezek mellé jönnek mindig az aktuális ajánlatok. De egész tavasszal, nyáron nyitva van a kerthelyiségünk, ami egy kellemes zárt belső udvar, illetve aki a pincében szeretne borozni, bort kóstolni, ott is megteheti ezt.

 

Ami nekem nagy kedvencem, az a kadarkacsomag, mert különlegesnek tartom, hogy egy pincészettől ötféle kadarkát kóstolhassunk meg úgy, hogy mindegyik teljesen különböző jelleggel bírjon.

 

Fröccsterasszal várnak Mészárosék

 

Ha valaki ellátogat a hotel éttermébe, milyen szezonális fogásokat kóstolhat meg?

 

Folyamatosan készülnek az állandó étlap mellé a szezonális ételek. Ezek lehetnek például levesek, ahogy épp most a joghurtos uborkalevesünk az újdonság, ami egy friss, igazi nyári leves, de ott vannak a különböző saláták, és felkerült az ajánlatra a borjúsült vörösboros zöldségekkel, valamint a pisztráng paprikában sült zöldségekkel is.

 

Előtérbe kerültek a grillételek, és mindig az aktuális, épp termő zöldségekkel, gyümölcsökkel egészítjük ki az étlapot. Törekszünk a minőségre, friss alapanyagokat vásárolunk helyi termelőktől. A desszertek is bővültek, friss gyümölcsökből habokat, fagylaltokat készítünk.

 

 

Mely borok kerültek a közelmúltban forgalomba tőletek?

 

A prémium borcsaládunkban több vörösborunk már 2012-es évjáratú, ilyen az Ohmerops Cuvée, a Bikavér Reserve és a Bodzási Kékfrankos Válogatás. Újdonság még a Fehér Kadarka és a Rosé Kadarka. 100%-ban kadarkából rozét most készítettük első ízben, és persze a közeledő nyár kapcsán nem feledkezhetünk el a Fuxliról sem, amely egy kadarka és kékfrankos alapú siller.

 

Milyen Mészáros-borok segíthetnek átvészelni a kánikulát a borkedvelőknek?

 

Nagy választékunk áll rendelkezésre ezekből a borokból is. A 2014-es Chardonnay friss, illatos, reduktív bor, egy igazi szomjoltó ital. Az ugyanebből az évjáratból származó Fehér Kadarka egy olyan fehérbor, ami kék szőlőből készül, mivel azonban korán elválasztjuk a szőlőmustot a héjtól, nem oldódnak ki a színanyagok, és így egy különleges fehérbor a végeredmény.

 

Fröccsterasszal várnak Mészárosék

 

A korábban említett Kadarka Rosé mellett továbbra is helyet kap a kínálatunkban a Pinot Noir Rosé. 2003 óta készítünk pinot noir szőlőből rozét, bevált ez a tétel, közkedveltségnek örvend a Mészáros-bort fogyasztók körében.

 

Hol lehet majd veletek, a boraitokkal a nyár folyamán találkozni?

 

A Hotel Merops Mészáros éttermében, illetve a kerthelységben – úgy is mondhatnám, a fröccsteraszon –, valamint a Mészáros Borház hűvös pincéjében mindenkit sok szeretettel várunk.Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!