A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Gere Zsolt kapta a Gál Tibor Emlékdíjat

A Magyar Borok Bálján zajlott le a díjátadás

2015-02-23 | Tóth Adrienn


Gere Zsolt kapta a Gál Tibor Emlékdíjat

Gere Zsolt villányi borász kapta a hétvégén megrendezett 10. Magyar Borok Bálján a Gál Tibor Emlékdíjat. Az elismerést a Gál család nevében Gál Vica és a bál szervezőbizottságának elnöke, Tábor István adta át. A másik két döntőbe jutó borász a tokaji Varkoly Ádám és az egri Nyolcas Ádám voltak.


A Magyar Borok Bálján 2006 óta tartó hagyomány a Gál Tibor Emlékdíj átadása. A 2005-ben elhunyt egri borász, akiről az elismerést elnevezték, kulcsszerepet töltött be a modern kori magyar bortörténelemben, valamint nemzetközi szinten is sikeresnek számít, nevét a mai napig jegyzi a külföldi szakirodalom.

 

A 2014-ben megújult díj nyertesének kiválasztásakor évről évre az Év Bortermelője cím birtokosai ajánlanak egy, a borrégiójukban dolgozó olyan borászt, aki még nem kapta meg azt a figyelmet, amit szerintük megérdemelne. A javasolt szakemberek közül a bort szerető közönség online szavazáson dönti el, hogy kinek adják át az elismerést a Magyar Borok Bálján.

 

2015-ben a Gál Tibor Emlékdíj nyertese a villányi Gere Zsolt lett. A frissen díjazott szakember elsősorban Gál Tibor családjának, a díj létrehozóinak, valamint a rá szavazó borkedvelőknek mondott köszönetet. A családi pincészet és a Villányi Borrend vezetőjeként pedig hangsúlyozta, hogy Villány pozíciójának megerősítését, a magyar bor nemzetközi hírnevének javítását tartja a legfontosabbnak, hiszen id. Gál Tibor is az utóbbin dolgozott.

 

A Gál Tibor Emlékdíj az elismerés mellett tartalmaz egy 250 000 forintos szakmai ösztöndíjat és egy online hirdetési csomagot is 500 000 forint értékben. A fentiek mellett 2015-ben a Forbes Magyarország a díj nyertesét egy közel 400 000 forint értékű klubkártyával támogatja, amely egy éven keresztül minden Forbes-eseményre garantált és ingyenes belépést biztosít.

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!