A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Kóstold meg a 100 legjobb magyar bort!

2021-08-30 | (X)


Kóstold meg a 100 legjobb magyar bort!

Aki boros közegben mozog, annak ott a helye az idei Winelovers 100 Nagykóstolón.


 

A Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor című magazinhoz kapcsolódó nagykóstolót szeptember 18-án rendezik meg a Corinthia Hotel Budapestben. Ezen az estén egy belépőjegy áráért az érdeklődők megismerkedhetnek azzal a legjobb 100 magyar borral, amelyet a szakmai zsűri idén a legkiválóbbnak ítélt. 

 

Ez a páratlan lehetőséget rejtő borkóstoló a szeptember 16-án megjelenő Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor magazinban szereplő tételeket mutatja be. Nagy alkalom ez a borkedvelőknek, hiszen egy este alatt kapnak egy összképet a magyar borok idei legkiválóbb tételeiről, méghozzá hihetetlenül kedvező áron. Ezen a rendezvényen mindenkinek ott a helye, aki kicsit is szereti a bort!

 

Mi vár rád, ha részt veszel a rendezvényen?
 

 

A látogatók többféle jegyár közül válogathatnak, de a kiállítói térben levő korlátlan borkóstolást mindegyik magában foglalja. Aki ezenkívül a VIP-lounge-ba is szeretne belépést, és extra bortételekkel ismerkedne, választhatja a standard VIP jegyet, további ajándékokért pedig a prémium, ill. all-in VIP jegyet is megvásárolhatja.
 
További információk a jegyárakról és jegyrendelés.
 

Nézd meg az esemény Facebook oldalát.


Hogyan választották ki a nyertes borokat?

 

A Winelovers 100 verseny a más mérvadó hazai és nemzetközi versenyeken jó helyezést elért borokkal, valamint a borászatok által ezen felül nevezett tételekkel zajlik, vagyis a legjobbak mérik össze a tudásukat. A zsűri minden tételt vakon kóstol és a nemzetközileg elfogadott 100 pontos skálán, szabadszavas borleírással kiegészítve a megadott érzékszervi bírálati és minőségi szempontok alapján értékeli a borokat. 
 
A 100-as listán kívül további 6, hazánkban kiemelt figyelmet érdemlő kategória (illatos fehérbor; rozé; száraz fehérbor; vörösbor; édes bor és pezsgő) legjobbjait (kategóriánként 20-20 tételt) is kiválasztották, hogy lehető legteljesebb képet kapjuk a magyar borokról. A 100 legjobb bor mellett tehát számos más tétel is kiemelt figyelmet kap.

 

A Winelovers márkanév mára egyet jelent a hazai borászok és boraik, valamint a minőségi borfogyasztók iránti elkötelezettséggel. A Winelovers 100 magazint az a szándék hívta életre évekkel ezelőtt, hogy hozzájáruljon a legjobb magyar borok népszerűsítéséhez, a fogyasztóknak pedig igazodási pontot nyújtson a választásban.

 

A magazinra itt tudsz előjegyezni, hogy mindenkinél előbb értesülhess a nyertes borokról.

Hogy miért jegyezz elő? Itt soroljuk fel számodra az érveinket.
 
Kik voltak az idei zsűri tagjai?
 
A verseny színvonalát minden évben magas képesítésű, hazai és nemzetközi szakemberekből álló zsűri biztosítja. Az idei bírálók a következők voltak: Bálint László (DipWSET, a WL100 - 2021 elnöke), Kielmayer Kristian (DipWSET nemzetközi borakadémikus, az Országos Borszakértő Bizottság tagja, bor- és párlat szakértő, tanácsadó (www.kristiankielmayer.com), a Kielmayer Kris KörKép Podcast házigazdája oktatója), Petzold Attila (borász, sommelier, a Borkollégium oktatója), Orodán György (DipWSET Nemzetközi Borakadémikus, a Trattoria Pomo D ‚Oro Vezető Sommelierje, a Central European Wine Institute (CEWI) oktatója), Kállai Éva (DipWSET, Weinakademiker, DipWSET nemzetközi borakadémikus, Weinakademiker, jogász), Czinki Tamás (Master Sommelier), Bartalics Zsolt (ASI Dip Gold level, Essencia Étterem Sommelierje), Juhász Panka (DipWSET, nemzetközi borakademikus, sommelier, bor- és italtanácsadó), Csáki Péter (Stepout games lame tasting sommelier és játékmester, Vinimport bortanácsadó, Csomagpiac kft alapítója és Mádi Kúria Hotel és Rendezvényközpont értékesítési tanácsadója, Magyar Bortúra Mád, Mátra, Szekszárd túravezetője), Rein Krisztián (borkereskedő, a Borkorzó borkereskedés gasztronómiai képviselője, import bor és párlat specialista, WSET 3 okleveles borszakértő), Varró-Túróczi Anett (Champagne- és borkereskedő), Szik Mátyás (háromszoros magyar bajnok sommelier, szaktanácsadó), Kollár Mariann (nemzetközi borakadémikus, a Fabrika Studio tulajdonosa), Sue Tolson (DipWSET, nemzetközi borakadémikus), Dámosy Bálint (DipWSET), Piskor Fanni (szőlész-borász mérnök, WSET 3 okleveles borszakértő, gasztro PR & bormarketing tanácsadó, a Borkollégium oktatója, a Borozz Fannival brand alapítója), Harmath Csaba
(gasztronómiai szakértő), Robert Smyth (DipWSET), Blazsovszky Péter (gasztronómiai újságíró és tanácsadó, sommelier), Konkoly Mihály (kereskedelmi igazgató, Barta Pince),  Kálmán András (DipWSET nemzetközi borakadémikus).
 

 

 



Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!