A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Kóstoló a Drop Shopban

Borok és ételek az új borbárban

2010-09-02 | Vizi Csenge


Nem épp a leglátogatottabb helyen nyílt meg több mint öt hete a Drop Shop, egyedisége mégis igen látogatott hellyé emelheti. Ihatunk itt pohárra kimérve bort, aztán pedig a színes kínálatból haza is vihetjük kedvencünket. Minden nap közel hatvan féle palack van nyitva, azonban a nedűk nem vesztenek minőségükből, megőrzik eredeti ízüket egy új technológiának köszönhetően. Egy adott pillanatban több, nagyobb bort is megkóstolhatunk, ha épp szomjunk ezt kívánja meg, hozzá pedig különleges falatokból csemegézhetnek a betérők.


A Drop Shop Borbár és borszaküzlet még csak pár hete nyitotta meg a borkedvelő közönség előtt ajtaját, máris óriási kínálattal és különleges fogásokkal kényeztetik a betérőket. A Drop Shop egyik megálmodója, Hébenstreit Ádám a céget nem csak borbárként és kereskedésként üzemelteti, hanem importőr cégként is. Sőt e kiskereskedés mellett nagyobb megrendelési igényeket is ki tudnak elégíteni, hiszen azzal is számolniuk kell, hogy egy éttermes is betérhet az ötödik kerületi üzletbe, és beleszeretve egy tételbe, éttermébe nagyobb mennyiséget kíván felvásárolni.

A borok összetételére vonatkozóan a csapat elképzelése az volt, hogy minden nap minél több legyen nyitva, ezzel lehetővé téve a különleges kívánsággal érkező vendégek kiszolgálását is. A napi hatvan, nyitott bornak, ezen belül egy nagyszámú pezsgő és champagne kínálatnak szüksége volt egy olyan technológiára, amivel megőrizhető több napon, egyes esetekben akár heteken át a minőségük. Erre csak Londonban találtak alkalmas eszközt az üzemeltetők.

Mivel naponta változó kínálattal várják a vendégeket a borbárban, nincs is borlapjuk, ellenben rendelkezésre áll egy modern fal, ahová folyamatosan kerülnek fel az újabbnál újabb nedűk. A betérő egyébként egy igen egyszerű, semleges környezetben találja magát, ami kifejezetten a figyelem összpontosítására hivatott.

\"\"

Ez elősegíti például azt is, hogy a 2-3 hetente megrendezett tematikus kóstolókon senki gondolata ne kalandozzon el a festményeken, a padló díszén, a gyertyatartókon stb. (Bár butaság lenne azt mondani, hogy a betérő figyelmét egy-egy apró részlet az üzletben nem terelheti el, hiszen a palackok könnyedén elcsábíthatják tekintetünket).

Volt már tematikus kóstoló magyar és például toszkán pinot noir-okból, amikhez apró tapasokat szolgáltak fel. Nem véletlen a spanyol étel jelenléte a borok mellett, ugyanis ádám fontos célnak tekinti, hogy bárjukban a fogások is mennyei csemegének számítsanak. Így esett a választásuk a mediterrán konyhára, amelyekkel folyamatosan kísérletezve újabbnál újabb tapasok látnak napvilágot. Ezeket minden hónapban egy-egy ismert séf készíti el, így már volt Ráspitól tapas, jelenleg pedig a Pomo D’Oro étterem adja a kínálatot, de a jövőben Mák Pista vagy épp a Kistücsök szállíthat új ötleteket.

Érdemes tehát betérni egy tesztre a Drop Shop Wine Barba, ahol biztosan találunk olyan tételeket, amikkel eddig nem vagy csak nagyon kevés helyen találkoztunk, hozzájuk pedig a képeinken is jól látható falatokat el ne feledjük megízlelni!

Ha értesülni szeretne a magyar és nemzetközi borvilág híreiről, jelentkezzen Primőr hírlevelünkre!

 

 



Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!