A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Megkerülhetetlenné válna a Magyar Bor Akadémia

És máris jó úton halad

2015-11-12 | Vinoport


Megkerülhetetlenné válna a Magyar Bor Akadémia

A magyar borfogyasztókhoz és a fiatal magyar borászokhoz szeretne közelebb kerülni a Magyar Bor Akadémia, sőt a borágazat egyik megkerülhetetlen szakmai szervezetévé szeretne válni a jövőben. Az első és legfontosabb lépéseket már meg is tette a szervezet.


A magyar borfogyasztókhoz és a fiatal magyar borászokhoz szeretne közelebb kerülni a Magyar Bor Akadémia, sőt a borágazat egyik megkerülhetetlen szakmai szervezetévé szeretne válni a jövőben. Erre fókuszálva tartott most tisztújító ülést a 133 rendes, 12 örökös és 14 tiszteletbeli tagból álló szervezet. 

 

A Magyar Bor Akadémia új elnöke Zilai Zoltán lett, a főtitkári posztot pedig Keményné Koncz Ildikó tölti be ezentúl. Az alelnökök, szőlő-bor ágazatban Frittmann János és Takler András, kommunikációért Sári Enikő felel, kulturális alelnök Zelnik József, míg a gasztronómia terület felelőse Niszkács Miklós lett. A kincstárnoki szerepet Balla Géza tölti be.

 

 

A Magyar Bor Akadémia nagy összegű anyagi támogatásról is szerződést kötött nemrég. A Horizon Development Kft. ingatlanfejlesztő és befektető cég éves szinten 4 millió forintot ad ezentúl az Akadémiának, amely összeget a kedvezményezett elsősorban a Bor Akadémiai Klub elindítására fordít majd. A klub célja egyrészt egyes borvidékek jó kezdeményezéseinek bemutatása, ifjú borászok külföldi tapasztalatainak megosztása, illetve országos jelentőségű gasztronómiai események ismertetése. A Klub székhelye a budapesti St. Andrea Borbár lesz.

 

Ebben az évben az első borász szakmai nap, azaz Bor Akadémiai Klub megtartására november 23-án kerül sor. Itt valószínűleg a Balatoni kör tegjai mesélnek majd sikereikről, majd ifj. Lőrincz György fiatal borász mesél külföldön szerzett élményeiről. A harmadik téma pedig a gasztronómiával kapcsolatos: ezúttal Novák Iván a Chain des Rotisseurs magyarországi elnöke mutatja be az 1990-ben hazánkban is bejegyzett egyesületet.

 


Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!