A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Nívós képzések, nemzetközi kapcsolatok, egyedülálló juttatások: válaszd a Tokaj-Hegyalja Egyetemet

2022-01-12 | (X)


Nívós képzések, nemzetközi kapcsolatok, egyedülálló juttatások: válaszd a Tokaj-Hegyalja Egyetemet

A THE - Tokaj-Hegyalja Egyetem - 2021. augusztus 1-ével nyitotta meg kapuit Sárospatakon. A magas színvonalú oktatás évszázadokra nyúlik vissza ebben a térségben, 1650-től az első modern, haladó szellemiségű európai pedagógusnak tartott Comenius is tanított a sárospataki református kollégiumban, a pedagógusképzés a 19. század vége óta kiemelkedő.


Február 15. a felsőoktatásba való jelentkezés határideje. 

 

Miért jelentkezz a THE képzéseire?
1. Az egyetemen sokféle nívós képzés közül választhatsz: többek között szőlész-borász mérnök képzés, tanító- és óvodapedagógus-képzés, turisztikai- és gasztronómiai-, valamint vállalkozásfejlesztési és kulturális örökségi tanulmányok is elérhetőek 2022 őszétől az egyetemen. Nézd meg az alapképzési és mesterképzési szakokat.
 
2. Nemzetközi kitekintésű, naprakész tudást kapsz: neves, nagy tudású tanáraid széles körű hazai és nemzetközi együttműködéseket építenek ki, hogy külföldön is bővíthesd ismereteidet, és akár kettős diplomát szerezhess. Egyedülálló kezdeményezésként 2022-től elindul a Tokaj Wine Business Institute, amely posztgraduális képzést fog nyújtani boros szakemberek számára.
 
3. A THE gyakorlatorientált képzésein az alapos elméleti oktatás mellett lehetőséged van a tanultakat átültetni a gyakorlatba, amely sokkal piacképesebbé teszi a választott szakmádat.
 
4. Ha a szőlész-borász mérnöki képzést választod, a világszínvonalú, korszerű infrastruktúrával és labortechnológiával rendelkező Tokaji Kutatóintézet Tarcalon szoros támogatásával végezheted a tanulmányaidat. A legjobb kutatók és szakemberek alapozzák meg a tudásodat.

5. A 2022 szeptemberében induló képzések esetében minden alapszakos, nappali munkarendű hallgató az első tanévben havi 50.000 Ft anyagi juttatásban, továbbá garantált kollégiumi elhelyezésben részesül. Az Arany János Tehetséggondozó Programból (AJTP) érkező nappali tagozatos hallgatók pedig garantált és ingyenes kollégiumi elhelyezést, valamint havi 40.000 Ft rendszeres szociális ösztöndíjat kapnak a teljes képzési idő alatt.
 
6. A hallgatói laptop program keretében a nappali tagozatos hallgatók részére saját használatú laptopot biztosítanak a képzés teljes idejére.

 

 

 
7. Sárospatakon családias környezetben van lehetőséged tanulni, ahol nem egy vagy a sok közül, hanem a neveden szólítanak.

 

8. A Bodrog-parti Athén névvel illetett Sárospatak, a világörökség részét képező Tokaj-hegyaljai város, ahol a reformáció, a kuruc öntudat és a szabadságvágy által vezérelve az itt élők a nemzetközi hírű tokaji bor mellett a tudást is mindig szomjazták. A város épített és szellemi örökségével vonzó turisztikai célpont, és fiataloknak szóló sokszínű programkínálata mostantól az izgalmas egyetemi élettel is kiegészül. 
 
9. Sárospatak a Tokaj-hegyaljai borvidékhez tartozik, ez a világ első zárt borvidéke 1737 óta. 2002 óta a világörökség része, több évszázados borászati hagyomány, különleges építészeti örökség és helyi hagyományok őrzője. A borvidék világhírű borkülönlegessége, a tokaji aszú. A borvidéken 27 településén jelenleg 200 pincészet palackoz bort. A THE a kutatóintézet mellett a borászokat is bevonja a gyakorlati képzésbe, hogy a legjobb szakemberektől tanulhass.
 
Tudj meg többet arról, mi lehet belőled a THE-n!

 

Látogass el a január 18-i THE nyílt napra!

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!