A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Nyulasi Gábriel az Év Borfogyasztója!

Kihirdette nyertesét a Magyar Borok Évkönyvének stábja

2008-02-13 | Vizi Csenge


Nyulasi Gábriel az Év Borfogyasztója!

Decemberben már hírt adtunk a Magyar Borok Évkönyvének internetes játékáról, miszerint várják az olvasók szavazatait az Év Borfogyasztója címre. Nem akárkikre lehetett szavazni, ugyanis 2007-ben minden hónapban Komlósi Amina, az oldal szerkesztője bemutatott egy-egy borkedvelő embert, akik nem a nedűk világának szakemberei, csupán laikus csodálói. Négy héten át várták a szavazatokat, melynek eredményhirdetésére február 4-én került sor.


 

A Damjanich utcai Borkápolnában borkóstolóval egybekötött fogadás egyik vendége volt Lenkey Géza, a mádi Lenkey Pincészet vezetője. Egy száraz Hárslevelűvel és a November cuvée-vel kínálta a résztvevőket. Emellett mesélt első borfesztiválos élményeiről, arról, milyen volt találkozni a borfanatikus közönséggel és mekkora élményt adott a sok lelkes fogyasztó érdeklődése és meglepő szakszerű tudása. De a mostanában oly gyakori csokoládé sem hiányozhatott a bor mellől, hisz mi más édesíthetné meg jobban bármelyikünk estéjét. Ezt a meglepetést Szántó Tibor szolgáltatta, aki saját, kézzel készített csokoládéit hozta magával.

A két meghívott előadó mellett még 50 vendég vett részt a fogadáson, akik előtt kihirdették az eredményt, miszerint az első helyezett, vagyis 2008. Év Borfogyasztója Nyulasi Gábriel lett. Nyereménye mi is lehetne más, mint 6 palack – gondosan válogatott - bor a Magyar Borok Évkönyve c. kiadványban szereplő tételekből, 1 db Év Borfogyasztója póló és egy különleges út az Alföldre, egyenesen a 2007-ben az Év Bortermelője címet kapott Frittmann Jánoshoz.
De ne feledkezzünk a dobogó többi fokáról sem, hisz ezüst érmet és 3 bronzot is kiosztottak. Hogy kiknek? A 2. helyezett Kékesi Balázs, alias Bauxit lett a Belga együttesből, míg a megosztott harmadik helyen sorrendben a következők vitték el a díjat: Szűcs Péter, Tiba János és a Késői Szüret hallgatói.

Talán már sokan nem emlékeznek a nyertesre, így álljon itt az ő bemutatkozása, mely már egy korábbi cikkünkben megjelent:
Nyulasi Gábriel – a gourmand és gavallér
Bort és filmet „gyárt” kis mennyiségben:
Érden van egy kis házi borászatuk, ahol bort készít:
„Hacsak tehetem, lemegyek segíteni. A metszésen már túl vagyunk, most épp a lemosópermetezés folyik. Szívesen részt veszek minden munkafolyamatban, hiszen olyan nagyszerű dolog végigkísérni a bor útját a szőlőtől a pincéig.”
Mozgókép és Média Filmkultúra szakon pedig filmet készít:
„A vizsgafilmemet a borkultúráról forgattam. Pontosabban annak végletes megjelenési formáiról, mivel sajnos pont ez a végletesség az, ami jellemzi a fogyasztási szokásainkat.”
Mottója: „Ha a fogyasztás túllép az élvezeten és pótcselekvéssé válik, az már függőség, sőt, betegség is egyben, és elég könnyű átlépni a határt. Úgy gondolom, hogy a borok élvezetéhez elsősorban belső rendezettségre, összeszedettségre van szükség. Ha ez nincs meg, a borozás csonka élmény marad. Ahhoz, hogy megtaláljuk a harmóniát a borban, először magunkban kell kialakítani.”

Gratulálunk a nyerteseknek és reméljük bor iránti lelkesedésük további hasonló szép eredményekkel gazdagítja majd életük ezen részét! Mi pedig várjuk, hogy a jövőben még többször halljunk róluk!

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!