A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Ő lehet idén a Borászok Borásza

Fordulóban az öt

2016-02-01 | Vinoport


Ő lehet idén a Borászok Borásza

Tokaji többség a Borászok Borásza díj utolsó fordulójában.


Kihirdették a 2016-os Borászok Borásza díj elődöntőseit:

Áts Károly a Tokaj Kereskedőháztól, Bacsó András a Tokaj Oremus Szőlőbirtok és Pincészettől, Bodó Judit a szintén Tokaj-hegyaljai Bott Pincétől, Bott Frigyes a garam-menti Bott Frigyes Borászattól, és Ipacs Szabó István a villányi Vylyan Szőlőbirtok és Pincészettől.

A Borászok Borásza és a Borászok Barátja jelöltállítási folyamata:

A Dr. Prónay Bence, Csapody Balázs és Gerendai Károly alkotta VinumPraemium Alapítvány Kuratóriumának felkérésére alapján az elmúlt évek Borászok Borászai (Demeter Zoltán (2007), dr. Lőrincz György (2008),Szepsy István (2009), Légli Ottó (2010), Kaló Imre (2011),Györgykovács Imre (2012), Szentesi József (2013), Berecz Stéphanie (2014) egyenként megalkották a saját ötvenes listájukat az általuk javasolt nevekkel, amelyet felkérésre elküldtek a díjat felügyelő VinumPraemium Alapítvány kuratóriumához. A beérkezett listákat a kuratórium összegezte, majd a jelölőtestületet alkotó Borászok Borászai egy kibővített kuratóriumi ülés keretében, közös megegyezéssel véglegesítették az 50 jelölt nevét.

 

Az 50 jelöltet ezután értesítik, és egyúttal felkérik őket a szavazásra. Minden jelöltnek egy szavazata van. A jelöltek az eddigi gyakorlatnak megfelelően kétkörös szavazással, egyszerű többséggel választják meg a győztest. Az első kör után a legtöbb szavazatot kapott 5 jelölt közül hozza meg a végső döntést az 50 jelölt, szintén egy-egy szavazatával.

Szavazategyenlőség esetén a legidősebb jelölőtestületi tag szavazata dönt.

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!