A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Öt ütős program a hétvégére

Etyeki Borangolótól a tücsök evésig

2018-05-11 | Vinoport


Öt ütős program a hétvégére

Dübörög a május és a szabadtéri programok, mi pedig alig bírunk választani a jobbnál jobb lehetőségek közül. Ezen a hétvégén is érdemes lesz nyakunkba venni a várost - netán az országot, már csak azért is, mert az Etyeki Borangoló pezsgőitől kezdve a finn nagykövetségi séf tücskös desszertjéig sok mindent kipróbálhatunk. Mutatjuk a kedvenceinket.


05.11 Budapest

Exkluzív mesterkurzus: ízesített párlatok és likőrök kóstolója

 

A hétvége indítására kevés komolyabb alkalom nyílhat, mint egy exkluzív párlatkóstoló. A Borkollégium péntek esti mesterkurzusán a WSET Systematic Approach to Tasting Spirits tudatos párlatértékelési módszere alapján kóstolhatnak végig 12 izgalmas tételt az érdeklődők. Skóciától Lengyelországig, modern gintől a mediterrán vermutig bármire számítani lehet, csak most, csak itt!

 

05.12 Etyek

Etyeki Borangoló

 

Ezen a szombaton is érdemes lelátogatni Etyekre, amikor újra kinyitnak az öreghegyi és újhegyi pincék. Az igazi főszerepet azonban a pezsgő kapja ezen a napon, mivel akár 10 etyeki pincészet palackban erjesztett pezsgője is kóstolható lesz az Etyeki Borházban, de kezdhetünk pezsgős villásreggelivel, megnézhetjük, mennyire ügyesen degorzsálnak a borászok, miközben neves grafikusművészek munkáit is csodálhatjuk.

 

 

05.12 Badacsony

Folly Arborétum Nyílt Nap

 

Ingyenes családi programokkal készülnek Badacsonyörsön, ahol sakkverseny, játékpark, állatsimogató és koncertek is szórakoztatják a kicsiket, miközben a szülők izgalmas borokat kóstolhatnak. Az arborétumi vezetett séta során pedig 400 fenyőfélét, 200 lombos fát és a világon megtalálható összes ciprus faját szemügyre vehetjük, miután a Folly lányok elegáns fehérborait is megismertük.

 

05.12 Tokaj

Fagyosszentek Engesztelése

 

A bodrogkisfaludi Patricius Borház immár hetedik alkalommal hirdeti meg nyílt napját, ezúttal kicsit másképp: olasz módra. A Dolce Vita hangulatról helyben készített friss olasz ételek, frizzanték, specialty kávék, pék workshop és persze zene és tánc is várja a Tokaj-hegyaljára látogatókat. Ha pedig ott vagyunk, ismerkedjünk meg a borászat tételeivel: a tokaji pezsgőtől egészen a 6 puttonyos aszúig!

 

05.12 Budapest

TASTE Finland Pop Up Restaurant

 

Szombat délután is lesz mit csinálni Budapesten, különösen akkor, ha olyasmire vágyunk, amit eddig sosem tettünk. Kóstolhatunk ugyanis például Härkisszelt, azaz zúzott vegán babbal készült tacót, de a finn nagykövetségi séf tücsökből is készít nekünk édességet, amihez finn limonádét és exkluzív champagne-okat ajánl. Lesz még finn kugli, és a legjobb kortárs finn zenék a dzsessztől a folkon át az elektronikus zenéig.Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!