A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Rövid borhírek Villányból

Wein Gourmet Magazin Awards, Ferenczi CD, Vylyan pályázat

2008-12-11 | Tóth Adrienn


Az alábbiakban néhány rövid hír olvasható, amelyek legdélebbi borvidékünkkel, Villánnyal kapcsolatosak. Először egy német magazin Gere Attilának szóló elismeréséről lesz szó, majd Ferenczi György szájharmonika művész legújabb CD-jéről és annak borász támogatójáról, végül pedig a közelmúltban a Vinoport által is bemutatott új Vylyan címkecsaládhoz kapcsolódó pályázatról.


Gere Attilát Év Borászának jelölte
A német Wein Gourmet Magazin

A hazánkban is számtalan fórumon elismert villányi borászt, Gere Attilát jelölte a német Wein Gourmet Magazin az „Év borásza” címre. Rajta kívül öten vannak még a döntőben: a Spanyolországban, Mallorcán borászkodó Miquel Gelabert, a francia Rousillon területén dolgozó Olivier Jullien, az Egyesült Államokban, Kaliforniában bort készítő Peter Michael, a német Pfalz borvidéken tevékenykedő Hansjörg Rebholz és Dél-Afrika Stellenbosch régiójában működő André Van Rensburg. Az eredményhirdetésre és díjátadásra 2009. március 28-án egy gálavacsora keretében, a Grandhotel Schloss Bensbergben kerül sor.

További részletek: www.gere.huVillányi borász a fővédnöke
Ferenczi György új CD-jének

Hogy ne távolodjunk el nagyon előző hírünktől, Gere Attilánál folytatjuk, ugyanis ő vállalta el Ferenczi György legújabb CD-jének fővédnöki posztját. Ferenczi György énekes-szájharmonika művész és Rackajam nevű zenekarának „Milyen lárma?” című lemezét az előadók a következőképpen jellemezték: „A dalok néha tüzesek, mint a villányi vörösek, néha finoman simulnak, mint egy tokaji aszú, néha kemények, mint egy soproni kékfrankos, néha pedig pezsegnek, mint egy üdítő rosé fröccs. A kiforrott és egyedi hangszereléssel megírt dalok hozzák a színes "ferenczis" zenei világot. A zenéhez írt szövegek és választott versek témái úgy ölelik körbe az embert, ahogyan a bor játszik az ember érzelmeivel. Felemeli és elrepíti, meghitt pillanatokat hoz csendes szobájába, felkavarja, lángra gyújtja szívét és testét. Romantika és vad rock and roll egyszerre... A palackból kiengedték a szellemet!”

További részletek: www.rackajam.hu

Vylyan nyereményjáték
„Írja velünk a hegy történetét!”

A kisharsányi Vylyan pincészet classicus borainak új címkecsaládját egy helyi legenda ihlette. Az Ördögszántotta hegy mondájának szereplői kerültek rá a palackokra, az öt szereplő így öt bornak felel meg. A pincészet egy új monda megalkotására írt ki pályázatot, amelynek mind témája, mind terjedelme, mind műfaja szabad, azonban fontos feltétel, hogy az eredeti monda öt szereplőjéből senki sem hiányozhat.A pályázat leadási határideje: január 8. A leadott műveket Bächer Iván (író, újságíró, publicista), László Ágnes (újságíró), Méhes Károly (költő, író, újságíró), Nagy Bandó András (humorista, író), Nagy Sebestyén (műsorvezető) és a Pécsi Borozó Magazin munkatársai bírálják majd el. A műveket a vylyan@vylyan.hu e-mail címre kell eljuttatni. Az eredeti történethez kattintson IDE.

További részletek: www.vylyan.hu

Ha értesülni szeretne a magyar és nemzetközi borvilág híreiről, jelentkezzen Primőr hírlevelünkre!

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!