Szeptember 3-án ismét Etyeken találkozik a pezsgővilág!
A Pezsgőkonferencia témája: Emelkedő buborék – Habzó trendek a világban
2020-07-17 | VinoportA tavalyi nagy sikerű indulás után, szeptember 3-án idén is megrendezik a Pezsgőkonferenciát! Újdonság, hogy a plenáris rész, tehát az előadások sora és a kerekasztal vitája után Pezsgőünnep néven egy rendkívül izgalmas kulináris élményben is része lehet a résztvevőknek.
2019-ben nagy sikerrel rendezte meg az első etyeki Pezsgőkonferenciát a dr. Prónay Bence és Rókusfalvy Pál alkotta társszervező páros, akik a Borkonferenciát már 8 éve jegyzik. Idén is valami hasonlóra készülnek. Az eredeti időponttól ugyan a válságos helyzet miatt el kellett térniük, így május helyett szeptember 3-át tűzték ki az esemény időpontjául.
A szervezők idén is izgalmas előadásokat, parázs vitákat és exkluzív kóstolókat ígérnek. A már online elérhető tematikából kiderül, hogy valóban neves hazai és nemzetközi előadókra számíthatunk, a kerekasztal címe („Emelkedő buborék – Habzó trendek a világban”) és előadói pedig szintén sok érdekességgel kecsegtetnek.
Pezsgőünnep
A második Pezsgőkonferencia rögtön egy fantasztikus újdonsággal is szolgál. A szervezők ugyanis a konferenciát követően egy minifesztivál keretein belül Etyekre varázsolják Champagne és a hazai pezsgővilág remekeit. A kóstolók mellé az italokhoz komponált, mennyei ízeket kínálnak sztárséfjeiknek köszönhetően, hogy hangulatos zene mellett élvezhessük a naplementét az etyeki szőlős környezetben. Ez a program a konferencia résztvevői számára ingyenesen elérhető és külön is lehet rá jegyet vásárolni.
Az etyeki Rókusfalvy Birtokon megrendezendő esemény tematikája már elérhető és a jelentkezés is elindult a pezsgokonferencia.hu oldalon. Alább közöljük a tervezett tematikát.
Tematika
Előadói szekció
Megnyitó - Köszöntőbeszéd
Agrárminisztérium
Köszöntő
Rókusfalvy Pál, borász, a konferencia társszervezője
Pezsgőkészítés a Thummerer Pincénél
Lamport József, főborász, Thummerer Pince
A buborékok élete Champagne-on túl
Márkus György, pezsgőszakértő
Az Etyeki Kúria pezsgőkoncepciója
Mérész Sándor, borász, Etyeki Kúria
Szabályozás
Garamvári Zsuzsa, tulajdonos, Garamvári Szőlőbirtok
Tokaj, a világ borkultúrájának alappillére - A pezsgő
Demeter Zoltán, borász, tulajdonos, Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj
Személyes nemzetközi tapasztalataim és a magyar pezsgő
christian Forget, borász, Champagne Paul Bara és Kreinbacher Birtok
Habzó és pezsgő márkaépítés - Esettanulmányok
Unger Zsolt, marketingszakember, tulajdonos, Unger and Partners
Kerekasztal szekció
Kerekasztal - Téma: „Emelkedő buborék – Habzó trendek a világban”
Felkért résztvevők: Vancsik Ivett (Vince), Kemendy László (Kemendy Pezsgőműhely), Bárdos sarolta (Tokaj Nobilis), Herczeg Zoltán (Dining Guide), Molnár Attila (Arany Kaviár)
Pezsgőünnep
Champagne- és pezsgőkóstoló, csúcsgasztronómia! A konferenciát követően egy minifesztivál keretein belül hozzák el Champagne és a hazai pezsgővilág remekeit. A kóstolók mellé az italokhoz komponált, mennyei ízeket kínálnak a sztárséfek, hogy hangulatos zene mellett élvezhessék a résztvevők a naplementét az etyeki szőlős környezetben.
A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!
Winelovers borok az olvasás mellé
Hasonló cikkek
A Top 100 legjobb bor közé már csak aranyérmesek kerültek
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!