A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Szeptember 3-án ismét Etyeken találkozik a pezsgővilág!

A Pezsgőkonferencia témája: Emelkedő buborék – Habzó trendek a világban

2020-07-17 | Vinoport


Szeptember 3-án ismét Etyeken találkozik a pezsgővilág!

A tavalyi nagy sikerű indulás után, szeptember 3-án idén is megrendezik a Pezsgőkonferenciát! Újdonság, hogy a plenáris rész, tehát az előadások sora és a kerekasztal vitája után Pezsgőünnep néven egy rendkívül izgalmas kulináris élményben is része lehet a résztvevőknek.


2019-ben nagy sikerrel rendezte meg az első etyeki Pezsgőkonferenciát a dr. Prónay Bence és Rókusfalvy Pál alkotta társszervező páros, akik a Borkonferenciát már 8 éve jegyzik. Idén is valami hasonlóra készülnek. Az eredeti időponttól ugyan a válságos helyzet miatt el kellett térniük, így május helyett szeptember 3-át tűzték ki az esemény időpontjául.

 

 

A szervezők idén is izgalmas előadásokat, parázs vitákat és exkluzív kóstolókat ígérnek. A már online elérhető tematikából kiderül, hogy valóban neves hazai és nemzetközi előadókra számíthatunk, a kerekasztal címe („Emelkedő buborék – Habzó trendek a világban”) és előadói pedig szintén sok érdekességgel kecsegtetnek.

 

Pezsgőünnep

 

A második Pezsgőkonferencia rögtön egy fantasztikus újdonsággal is szolgál. A szervezők ugyanis a konferenciát követően egy minifesztivál keretein belül Etyekre varázsolják Champagne és a hazai pezsgővilág remekeit. A kóstolók mellé az italokhoz komponált, mennyei ízeket kínálnak sztárséfjeiknek köszönhetően, hogy hangulatos zene mellett élvezhessük a naplementét az etyeki szőlős környezetben. Ez a program a konferencia résztvevői számára ingyenesen elérhető és külön is lehet rá jegyet vásárolni.

 

Az etyeki Rókusfalvy Birtokon megrendezendő esemény tematikája már elérhető és a jelentkezés is elindult a pezsgokonferencia.hu oldalon. Alább közöljük a tervezett tematikát.

 

Tematika

 

Előadói szekció

 

Megnyitó - Köszöntőbeszéd

Agrárminisztérium

 

Köszöntő

Rókusfalvy Pál, borász, a konferencia társszervezője

 

Pezsgőkészítés a Thummerer Pincénél

Lamport József, főborász, Thummerer Pince

 

A buborékok élete Champagne-on túl

Márkus György, pezsgőszakértő

 

Az Etyeki Kúria pezsgőkoncepciója

Mérész Sándor, borász, Etyeki Kúria

 

Szabályozás

Garamvári Zsuzsa, tulajdonos, Garamvári Szőlőbirtok

 

Tokaj, a világ borkultúrájának alappillére - A pezsgő

Demeter Zoltán, borász, tulajdonos, Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj

 

Személyes nemzetközi tapasztalataim és a magyar pezsgő

christian Forget, borász, Champagne Paul Bara és Kreinbacher Birtok

 

Habzó és pezsgő márkaépítés - Esettanulmányok

Unger Zsolt, marketingszakember, tulajdonos, Unger and Partners

 

Kerekasztal szekció

 

Kerekasztal - Téma: „Emelkedő buborék – Habzó trendek a világban”

Felkért résztvevők: Vancsik Ivett (Vince), Kemendy László (Kemendy Pezsgőműhely), Bárdos sarolta (Tokaj Nobilis), Herczeg Zoltán (Dining Guide), Molnár Attila (Arany Kaviár)

 

Pezsgőünnep

 

Champagne- és pezsgőkóstoló, csúcsgasztronómia! A konferenciát követően egy minifesztivál keretein belül hozzák el Champagne és a hazai pezsgővilág remekeit. A kóstolók mellé az italokhoz komponált, mennyei ízeket kínálnak a sztárséfek, hogy hangulatos zene mellett élvezhessék a résztvevők a naplementét az etyeki szőlős környezetben.  

 

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!



Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!