A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Szüreteljünk élményeket biztonságos környezetben!

Őszi Gasztroséta Etyeken

2020-10-15 | Vinoport


Szüreteljünk élményeket biztonságos környezetben!

Október 24-25-én Őszi Gasztrosétára hívnak az etyekiek. A Gasztrosétányon mindkét nap 10 órától nyitnak ki a pinceajtók és a Piknik Kódex útmutatásait betartva, az egyes helyszínek befogadóképességét figyelembe véve várják a kikapcsolódni, kóstolni, e-bike-túrázni vágyókat.


Az őszi-téli szezonban a Gasztrosétányon három tematikus eseménnyel is készülnek, hogy a januári Piknikig se maradjanak izgalmas program nélkül Etyek szerelmesei. Ezek közül elsőként az október 24-25-i Őszi Gasztroséta következik, ahol a Magyar Turisztikai Ügynökség Covid-kézikönyve alapján megalkotott Piknik Kódex szabályai szerint várják a vendégeket az etyeki Újhegyen, amely lehetővé teszi a biztonságos és kulturált kikapcsolódást.

 

A programok és az izgalmas gasztronómiai kínálat mellett minden helyszínen feltüntetik annak befogadóképességét is, erre érdemes a vendégeknek is odafigyelni a programjaink szervezése közben.

 

 

Az őszi időszak ínyenc különlegessége, hogy a szüret végén lehet mustot és murcit is kóstolni, az ételkínálat pedig sosem hagyott még kívánnivalót maga után Etyeken; sváb község létére kiváló palóclevest főznek itt, de az őszi időszak miatt elmaradhatatlan sütőtökkrémlevest is lehet majd kóstolni, hogy a tökös-mákos rétest ne is említsük! A gasztronómiai élmény mellett igazi kirándulós programokkal is készülnek az etyekiek: 20 e-bike áll rendelkezésre a kétórás vezetett kerékpártúrákhoz, a szabadtéri galériában nem csak a fotógráfusok remekeit tekinthetjük meg, hanem nyomtatott portrét is készítenek nekünk, de chill, organic zenét is hallgathatunk Szepesvari jóvoltából.

 

Az Őszi Gasztroséta után Libadalommal jelentkeznek a szervezők - amelynek keretein belül rendezik meg a már hagyományos libafuttatást -, karácsony előtt pedig Advent a Gasztrosétányon címmel szerveznek nyitott pincét. Lássuk tehát a dátumokat, amikor különösen érdemes lesz Budapest Szőlőskertjébe látogatni:

 

Őszi Gasztroséta 2020. október 24-25.

Libadalom a Gasztrosétányon 2020. november 14.

Advent a Gasztrosétányon 2020. december 12.

 

Az alábbi részletes anyagban közöljük az Őszi Gasztroséta pincéinek programját és kínálatát:

 

Aubergine Pince   (Férőhelyek száma: 100 fő)

 

10.30-kor és 15.30-kor Közös padlizsánkrém-készítés!

Etyeki padlizsánkrém és zakuszka
Sütőtökleves pirított tökmaggal és tökmagolajjal
Pulled pork szendvics, hot-dog, grill kolbász és Ratatouille
Grilltarja és grillcsirkemell és sült krumpli

 

Milán Pince   (Férőhelyek száma: 20 fő)

 

Palócleves és székelykáposzta
Almás és meggyes pite
Házi szörpök és limonádék, pálinkakóstoló

 

Erdélyi Ízek Udvara és Sobol Pincészet   (Férőhelyek száma: 60 fő)

 

Töltike szőlőlevélben
Húsgombócos paraszt csorba
Miccs faszénen sütve
Tarpa pálinka, Csíki sör és a Sobol pincészet borai

 

Árpás Laci Sonkamester Pincéje   (Férőhelyek száma: 150 fő)

 

2 évig érlelt, sóban pácolt, levegőn szárított sonkakülönlegességek
Délvidéki ízek, kemencés és grillételek

 

Halmi Pince   (Férőhelyek száma: 12 fő)

 

Termelői folyóborok
Kistermelői pálinkák, illetve szörpök, kézműves ecetek kóstolója és vására

 

Kácsor „Kíra” Pince   (Férőhelyek száma: 60 fő)

 

Libatepertőkrémes kenyér,
Házi rétesek és sütemények, kézműves juhtúrós pogácsa
Gyümölcspálinkák és borok kóstolója

 

CataTony Photo   (Férőhelyek száma: 6 fő)

 

Szabadtéri fotógaléria
Portrékészítés és -nyomtatás a helyszínen

 

bOrbara Présház   (Férőhelyek száma: 20 fő)

 

Sütőtökkrémleves grissinivel
Csirkemell steak szilva chutney-val és csicseriborsó fánkkal
Tökös-mákos rétes
Almás-rebarbarás tarte
Sütőtökös-fahéjas-sajtkrémes macaron
Birsalma mousse brownieval
Kovászos-tepertős pogácsa

 

Tátrai Pincészet   (Férőhelyek száma: 20 fő)

 

A pincészet borainak kóstolója és vására
Az Etyeki Kecskesajt Manufaktúra termékei

 

Rezeda Terasz   (Férőhelyek száma: 100 fő)

 

Babgulyás és édesburgonya-krémleves
Marhatokány burgonyafánkkal és cigánypecsenye
Csirkés tortilla és roston csirkemell
Rizsfelfújt házi szőlőlekvárral
Etyeki borok, must fröccsel és forralt bor

Rezeda present's: Deep Weekend
Chill, ambient, deep, melodic, organic house zene: Szepesvari
 

IBI Pince: Orosz Gyula Családi Pincészete (Etyek)   (Férőhelyek száma: 30 fő)

 

A pincészet borainak kóstolója és vására

 

Berényi Pince   (Férőhelyek száma: 30 fő)
 

STELÁZSI – házias ízelítő a vidék ízeivel:

Konfitált, tépett szarvascomb, erdei lekvárral, házi BBQ-szósszal
Forró sütőtökös finomságok
Boros tea
Birsalmasajt-variációk 

 

Debreczeni Pince: Debreczeni - Ferenczi Családi Borászat (Férőhelyek száma: 500 fő)

 

Etyeki és szekszárdi borok kóstolója és vására
Grillételek
Szilvás gombóc
Must és murci
Harmonikazene mindkét nap: 13.00–17.00 között

 

Dvorák Pince   (Férőhelyek száma: 90 fő)
 

Újhegyi betyárleves
Csülkös-körmös pacal
Sült csülök, grillvariációk és tepsis, hagymás tarja
 

Etyeki Sajtútállomás   (Férőhelyek száma: 30 fő)
 

Raclette
Sajtkülönlegességek kóstolója és vására

 

Rókusfalvy Birtok:   (Férőhelyek száma: 150 fő)
 

11:00     Vezetett, 2 órás e-bike-túra akár az egész családnak
14:00     Pincetúra – 4 boros kóstolóval
Újborkóstoló és a Rókusfalvy Fogadó kiváló fogásai

 

Buzál-Mórocza Pince   (Férőhelyek száma: 30 fő)

 

A pincészet borainak kóstolója és vására

 



Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!