A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Jó rozékat hoz az idei év Villányban

Elrjatolt a szüret

2016-09-09 | PR


Jó rozékat hoz az idei év Villányban

A borvidéken az egész éves munka eredménye az őszi szüret. Eddig szerencsére kedvezett az időjárás, reméljük, hogy ez továbbra is így marad, hiszen mostantól szinte folyamatos a szüreti munka, a 70 hektáron mindig lesz mit szedni - írja helyzetjelentésében a villányi borász, Gere Attila.


 

Fotó: Ördögárok, Halek Mira / Gere Attila Pincészet

 

A szüretet idén is a rozé boraink alapanyagának szánt szőlő szedésével indítottuk. A Weninger & Gere, valamint a gyöngyöző Frici rozénkhoz került már a pincébe medoc noir, pinot noir és merlot is. Igazán finom, gyümölcsös a szőlő, éppen ezért jó rozékat várunk a 2016-os évtől.

 

A következő szüretelendő fajta a portugieser, ami kemény munka lesz, non stop dolgozunk majd. Ez egy viszonylag korai érésű szőlő, amelynek, mikor eléri a megfelelő érettséget, elvékonyodik a héja, így nagy jelentősége van a szüret pontos ütemezésének. A portugiesert – miután a pincében kierjed – nem hozzuk rögtön forgalomba, úgy gondoljuk, hogy egy 3-4 hónapos, használt nagyfahordós érlelés ennek a fajtának is jót tesz. A pincébe kerülő fürtökből készülő Portugieser majd január-februárban mutatkozik be a borkedvelőknek.

 

További aktualitások a Gere Attila Pincészet weboldalán.

 

 



Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!