Jó rozékat hoz az idei év Villányban
Elrjatolt a szüret
2016-09-09 | PRA borvidéken az egész éves munka eredménye az őszi szüret. Eddig szerencsére kedvezett az időjárás, reméljük, hogy ez továbbra is így marad, hiszen mostantól szinte folyamatos a szüreti munka, a 70 hektáron mindig lesz mit szedni - írja helyzetjelentésében a villányi borász, Gere Attila.
Fotó: Ördögárok, Halek Mira / Gere Attila Pincészet
A szüretet idén is a rozé boraink alapanyagának szánt szőlő szedésével indítottuk. A Weninger & Gere, valamint a gyöngyöző Frici rozénkhoz került már a pincébe medoc noir, pinot noir és merlot is. Igazán finom, gyümölcsös a szőlő, éppen ezért jó rozékat várunk a 2016-os évtől.
A következő szüretelendő fajta a portugieser, ami kemény munka lesz, non stop dolgozunk majd. Ez egy viszonylag korai érésű szőlő, amelynek, mikor eléri a megfelelő érettséget, elvékonyodik a héja, így nagy jelentősége van a szüret pontos ütemezésének. A portugiesert – miután a pincében kierjed – nem hozzuk rögtön forgalomba, úgy gondoljuk, hogy egy 3-4 hónapos, használt nagyfahordós érlelés ennek a fajtának is jót tesz. A pincébe kerülő fürtökből készülő Portugieser majd január-februárban mutatkozik be a borkedvelőknek.
További aktualitások a Gere Attila Pincészet weboldalán.
Winelovers borok az olvasás mellé
Hasonló cikkek
"10 éven belül mi leszünk az új mediterráneum”
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!