A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Újdonságok szürete Hegyaljáról: megjelent az új TokajKalauz

2023-10-05 | (X)


Újdonságok szürete Hegyaljáról: megjelent az új TokajKalauz

Október 3-án megjelent a legnaprakészebb kiadvány a Tokaji borvidék borászatairól, éttermeiről, szállásairól és megannyi egyéb látnivalóiról.


A 2021-ben Best European Wine Book díjat is elnyert kétnyelvű kalauzban két újabb pincészet kapott csillagos kiemelést, de a könyv bemutatja az olvasónak, hol érdemes még kopogtatni a 27 településen és környékén. Nélkülözhetetlen útitárs tehát egy felejthetetlen tokaji túrához!

 

Ripka Gergely, a szerző, akit idén A Borászok Barátjává választott a Kárpát-medence 50 legjobb termelője és a korábbi Borászok Borászai, így mesél a friss kötetről: “Az elmúlt két-három év alatt, az előző kötet óta számos új étterem, még több remek kávézó és szálláshely révén is tartogat meglepetéseket ez a borvidék, méghozzá azok számára is, akik eddig jól ismerték ezt a környéket.” 

 

Benne minden, ami Tokaj…

 

A 170 borászaton, többszáz katalogizált és értékelt referenciaboron és 300-nál is több egyéb látnivalón túl komplex kulturális és történelmi adalékokkal is szolgál a TokajKalauz, csodás fotókkal illusztrálva a szöveges leírásokat. Ez a kötet nem hiányozhat egyetlen borkedvelő vagy ínyenc polcáról sem, hiszen páratlan részletességgel mutatja be a boron túl, mely fesztiválok, események, rendezvények vagy éppen történelmi emlékhelyek, épített örökségek, kirándulóhelyek és vízitúrázó pontok adhatják a helyszínét egy emlékezetes hegyaljai látogatáshoz. 

 

De az útbaigazításon túl izgalmas kóstolójegyzetek, interjúk színesítik a könyvet, többek közt a varsói Wojciech Bonkowski Master of Wine-nal és a tállyai Alkonyi Lászlóval.

 

Premierek, mesepályázat és további sok-sok meglepetés

 

A szerzői gondozásban megjelenő kötetet szerte az országban több helyszínen is bemutatja szerkeszője (közösségi média felületein lehet követni a premier eseményeket). A BOOOK Kiadó révén pedig a kiadvány országos terjesztésben is elérhető már a közismert könyváruházakban. 

 

A szerző azonban nem fogyott még ki korántsem erre az évre a meglepetésekből. Október közepén indul a mesepályázat az iskolás korosztályoknak, melynek témája A tokaji aranyvenyige legendája. November 15-ig lehet nevezni (500-2000 gépelt szóban), a pályaműveket Bodó Judit (Bott Pince), Závada Pál Kossuth- és József Attila-díjas író és a TokajKalauz szerzője fogja zsűrizni. 

 

Újdonságok szürete Hegyaljáról: megjelent az új TokajKalauz

 

Aztán pedig jönnek az ünnepek, a december, ami minden évben, így idén is a tokaji aszúról szól…további izgalmas részletek hamarosan.

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!