A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Villány egy szűk elit klub tagja lett

2021-09-17 | (X)


Villány egy szűk elit klub tagja lett

A majdnem 7500 vörösbor közül kiemelkedő Cassiopeia Merlot 2015 által elnyert díj a borrégió számára is mérföldkő.


A majdnem 7500 vörösbor közül kiemelkedő Cassiopeia Merlot 2015 hazaérkezett, és szeptember 14-én a Jammertal Borbirtokon birtokbemutatóval és borkóstolóval egybekötött sajtótájékoztatón ismerhette meg a hazai közönség.


A Concours Mondial de Bruxelles 2021 a világ egyik legrangosabb és legnagyobb merítéssel dolgozó nemzetközi borversenye, ahol idén júliusban

 

a Jammertal Borbirtok bora kapta a kategóriája legmagasabb pontszámát, és ezzel elnyerte a Grand Gold Medal Revelation Red Wine kitüntető címet.

 

Ebben az elismerésben korábban még egyetlen magyar pincészetnek sem volt része. 


A díj a borvidék számára is mérföldkő. „Bebizonyítottuk, hogy a villányi kékszőlőből lehet világelső vörösbort készíteni. Villány többé nem a feltörekvő régiók közé tartozik, hanem egy szűk elit klub tagja lett" - nyilatkozta a Jammertal Borbirtok tulajdonosa.


A 2015-ös évjáratban, amikor ez az egyedülálló vörösbor született, az időjárási körülmények - az október közepéig tartó pára- és csapadékmentes ősz - kifejezetten kedveztek ennek a fajtának. Dr. Szűcs Róbert tulajdonos és Kövesdi Zsófia borász úgy döntöttek, hogy nem a ház koronaékszerének számító Koh-I-Noor márka (Ultimate Selection), hanem a magas prémium szintet képviselő Cassiopeia termékcsalád (Grand Selection) tagjaként kerül majd forgalomba. A palackos érlelés végérvényesen kihozta a tételben rejlő potenciált. Érdemes bevásárolni ebből a borból, és megfelelő körülmények között tárolva hosszú időre eltenni!


Itt lehet előjegyezni a díjnyertes borra magnum palackban szeptember 30-ig kedvezményesen.


A Cassiopeia Merlot 2015 mellett a szeptember 14-i rendezvényen bemutatkozott másik két aranyérmes, a Cassiopeia MCS* Achird 2016 és a Cassiopeia Franc 2015 is. 


 

A Jammertal Borbirtokról:
A 2001-ben alapított Jammertal Borbirtok jelenleg 85 hektáron gazdálkodik, és évi félmillió palackot termel. A festői szépségű és különleges adottságokkal rendelkező villányi birtokközpont borászati munkáját a mérhetetlenül tehetséges borász, Kövesdi Zsófia vezeti, a tökéletes alapanyagokért Nagy Zsolt szőlész felel. A birtok kereskedelmi márkái: Wunderlich (klasszikus kiskereskedelmi borok), Jammertal (prémium kiskereskedelmi borok), Cassiopeia (válogatott, kimagasló évjáratú borok),  Koh-I-Noor (különleges évjáratok különleges válogatásai). A kísérleti jelleggel készült prémium tételek Ars Poetica néven kerülnek forgalomba.Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!