A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kékfrankos

Linbrunn Pincészet Kékfrankos 2012

Véleményünk szerint

A pohárba szagolva érezzük, az illatot a koncentrált meggyes gyümölcsösség mélyíti el. Az íz intenzitása az illathoz hasonlóan közepes, elsősorban cseresznyére, szilvára épül. A kompozíciót a test és az alkohol adta bázis határozza meg, ezek azonban megmaradnak a jól fogyasztható kategóriában, a közepes súlycsoportban. A tanninok érettek, visszafogottak, a savak sem lépnek az előtérbe, jelenlétükre inkább a zamatok hűvös tónusából következtethetünk.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-04-22

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  12.9 %
 • Palackmennyiség

  3000
 • Ár

  1590 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

A pincészet borbemutatása

Tiszta, gránátvörös színű, sallangmentes, harmonikus bor. Kiegyensúlyozottsága és tiszta köszöntő illata szép struktúrát, gazdag és összetett aromákat rejt. Finom ízekkel köszönt első benyomásként, nem tolakszik, hanem lassan bomlanak benne ki a zamatok: cseresznye, ribiszke, fekete ribiszke után még marcipán, fűszerek, bársonyos tanninok, szép savak is gazdagítják a kortyokat. Ültetvényünk szűzterméséből készült a bor. A szőlőről: A Linbrunn Pincészet minden területe első osztályú szőlőtermő terület, de a 2012-ben termőre forduló kékfrankosültetvény nagyon különleges helyen fekszik: a Szársomlyó-hegy nyugati-délnyugati oldalán, a Váralja-dűlőben. A hegy mészköves talajt rejt magában. (Elég csak a Szoborparkot meglátogatni, de a kőfejtő nyitott szája is mutatja a - tudomásunk szerint - legtisztább magyar mészkövet.) A mészkő nappal lassan felmelegedve éjjel "izzadja ki", alulról biztosítva azt az éjszakai meleget, amitől annyira szép lehet a szőlő szüretre. A szubmediterrán klíma mellett a kőfejtő környéke tele van sűrűn átszőtt erdőterületekkel, vadakkal, madarakkal, maga a természet óvja ezt az ültetvényt. Jó talaj, szép oltványok, gondos szőlősgazda, 2012-es kiemelkedő évjárata és ennek a dűlőnek együttes ajándéka lett a vörös kékfrankosunk első termése. Bortörténet: Ez a bor a szőlő megismételhetetlen szűzterméséből származik, a vesszők megeredésétől a tőke minden megélt változásának első eredője, s ez a nedű egy kiemelkedő villányi évjáratban született. Reduktív erjesztéssel készítettük, tartályban érleltük.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás és érlelés.

Hol vásárolható meg

Vinoron Borház, Linbrunn Pincészet www.linbrunn.hu; 1149 Bp. Egressy út 122.

Linbrunn Pincészet bemutatása

Szép borokat készítünk szép szőlőkből, jó áron. Nem véletlenül lett névadónk a szőlőműves Linbrunn mama, azt valljuk, hogy a bor sorsa a szőlőben dől el a tőkéken, a természet, az évjárat ajándékaként. Borászként a tisztaság, az odafigyelés és a türelem a legfontosabb, s a múlt értékeinek megőrzése mellett a nyitottság az új technológiákra. A borversenyek útjelzők számunkra, aranyérmeink, a best buy minősítések pedig vásárlóinknak mutatják meg, hogy a Linbrunn-bor a legjobb választások egyike!


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!