A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
6 Puttonyos Aszú

Béres Szőlőbirtok és Pincészet 6 Puttonyos Aszú 2008

Véleményünk szerint

Színe arany, érettséget mutat. Illata komplex, mély, benne szárított virágok, gyógynövények, aszalt barack, méz - egy szép érett aszú jegyei. Változik a pohárban, közben a botritisz is szolidan megjelenik. A kortyban az illat által ígért jegyek szintén számos rétegben jelentkeznek. Sárgabarack dzsem, szárított kamilla, fekete tea - a korty hosszú, komplex, a végén kellemes, tiszta citrusos fanyarság zár. Harmonikus, koncentrált bor selymes textúrával. Nem kevés cukrát elég sav (9,1 g/l) támogatja, emiatt nem lustul el. Kiváló, hosszú életre és nagy pillanatokra termett.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-01-05

 • Típus

  Édes
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  10,0 %
 • Palackmennyiség

  11082
 • Ár

  11500 ft
 • Fajtaösszetétel

  70% furmint
  30% hárslevelű

A pincészet borbemutatása

Nemes, koncentrált, ünnepi bor. Illatában egzotikus gyümölcsök, fehér húsú őszibarack, ringlószilva érződik. Ízében rendkívül komplex, mangó, akácméz, kajszibarack, és a kétéves tölgyfahordós érlelésnek köszönhetően vanília aromák fedezhetők fel benne. Harmonikus, elegáns bor, az ünnepi asztal fontos szereplője.

Érlelési információk

2 év tölgyfahordós érlelés; palackozva: 2012.05.24.

Pinceidő

korlátlan

Béres Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

A Béres Szőlőbirtok, a Béres Csoport új "cseppje" 2002-ben kezdte működését, Erdőbényén, 90 hektáros birtokon, melyből 45 hektár a termőterület. A szőlőterületnek, a Lőcse dűlő alján található 10 hektáros darabja "öregszőlő", 35 hektár pedig az új telepítés. A birtok a Bényei-medence dél-délnyugati kitettségű negyedében fekszik a Tolcsva-hegy a Fel-hegy és az őket összekötő Diókút oldalain. A 2009-ben termőre forduló új telepítésekkel együtt, erős terméskorlátozás mellett (3,5-5,5 t/ha) 1200-1500 hl (180-200 000 palack) éves termeléssel már mennyiségi oldalról is a jelentős tokaji borászatok közé sorolódik. A Tokaj Renaissance tagja. További információk: www.facebook.com/beresbor és a www.beresmelinda.hu oldalakon.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!