A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tokaji Aszú 5 Puttonyos

Patricius Borház Tokaji Aszú 5 Puttonyos 2002

Véleményünk szerint

Sárgabarackhéj, birsalma, méz, föld, kávé. A pohárba szagolva érezzük, hogy a friss gyümölcsösség már inkább az érett illatvilágba hajlik át. Az aszúk klasszikus szerkezeti kérdésében itt a savak bizonyulnak győztesnek, ők határozzák meg a bor dinamikáját, így játékossá, élénkké téve a kortyot. E felépítésnek köszönhetően a birses, sárgabaracklekváros ízek citrusokkal egészülnek ki, és a jelentős beltartalom ellenére is szinte könnyednek, aszúmezőnyben kifejezetten jól ihatónak hat a bor.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-08-15

  • Típus

    Édes
  • Borvidék

    Tokaj
  • Alkohol %

    11.5 %
  • Palackmennyiség

    0
  • Ár

    8000 Ft
  • Fajtaösszetétel

    70% furmint
    30% hárslevelű

Patricius Borház borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Illatban és ízben őszi- kajszibarack, élénk savak, selymes, lágy, hosszantartó íz a szájpadláson. Kitűnően társítható krémeshez, rosé kacsamellhez sült céklával.

Érlelési információk

3,5 évig érett tölgyfahordóban, majd a piacra kerülés előtt hat évet töltött palackban.

Pinceidő

20-30 év

Hol vásárolható meg

Veritas, Radovin

Patricius Borház bemutatása

A Patricius Borházat a Kékessy család múltból táplálkozó és a jövő iránt érzett elhivatottsága hívta életre. A család felmenői anyai ágon már a XVIII. századtól ismert szőlőbirtokosok Tokaj-hegyalján. A 85 hektáros termőterület Tokaj-hegyalja legjobb területein, 7 dűlőben helyezkedik el. A dűlők gazdag karaktere nyomonkövethető a Patricius borokban is, egyedivé téve komplex ízvilágukat. Bodrogkisfaludon, a Várhegy - dűlőben épült fel az új pincészet az egykori uradalmi présház megőrzésével és felújtásával. A 200 éves, eredetileg klasszicista stílusban épült borház a környék szimbólumává vált, a minőség megőrzésének jelképe. Építészeti és technológiai megoldásai lehetővé teszik a szőlő legkíméletesebb feldolgozását a gravitációs rendszer segítségével. A Tokaj Renaissance tagja.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!