A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Alphia

Zombory Pince Alphia 2014

Véleményünk szerint

Színe arany, illata intenzív. Illatában propolisz, sárga virágok, érett gyümölcsök, sárga alma és trópusi gyümölcsök. Ahogy nyílik a pohárban, egyre édesebbnek hat. A kortyban szintén érett nyári alma, méz és virágok, virágpor, a végén fanyarság, almamag. Jó savérzet kíséri (sav 7,6 g/l), és ásványossága is észrevehető. Karakteres bor, intenzív aromatikával, szép, élvezetes. Kerek, egyensúlyban van, maradékcukor támogatja a savakat (cukor 9,3 g/l), textúrája is kellemes. Mit sem mutat az évjárat nehézségeiből.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-03-01

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  12,0 %
 • Palackmennyiség

  1065
 • Ár

  2200 ft
 • Fajtaösszetétel

  65% hárslevelű
  35% sárgamuskotály

Zombory Pince borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Világos arany szín, illatában fehér virágok, kardvirág, viola jelenik meg, akácmézzel, trópusi gyümölccsel (mangó) kiegészülve. Ízében körte, alma, vanília, méz, fehér bors érezhető. Ásványossággal és hosszan cseng le. Fogyasztását önmagában is, de akár az egzotikus, távol-keleti konyha ételeihez is 10-11 fokon javasoljuk.

Érlelési információk

A sárgamuskotály tartályban, a hárslevelű zempléni tölgyhordóban erjedt és érlelődött. Palackozva: 2015.07.

Pinceidő

2021

Zombory Pince bemutatása

A legenda szerint a Zombory család ősei már a XVIII. században szőlészettel, borászattal foglalkoztak a Mecsek környékén. 1945 után a két tulajdonos testvér, Zombory István és Zombory Tamás szülei kivándoroltak Argentínába, és fiaik már ott születtek. Tamás 1996-ban visszaköltözött Magyarországra és 2003-ban, Argentínában maradt bátyjával, Istvánnal - aki Argentínában is bortermeléssel foglalkozik - megalapították kis családi pincészetüket, mely egy klasszikus tokaji kézműves borászat. A 2 hektáros szőlőterületük a Tokaj-hegyaljai borvidék Rátka melletti, Zempléni-hegyek déli lejtőin fekszik. Árvay János borásszal közösen évről évre arra törekednek, hogy szakszerű metszéssel és szigorú válogatással a lehető legegészségesebb termést szüretelhessék. Boraik fahordóban erjednek és érlelődnek a mádi és rátkai pincéjükben. Céljuk, hogy kis mennyiségű, de igazán kiváló borkülönlegességeket állítsanak elő. Vendégfogadás: magyar, angol, spanyol nyelven (előzetes egyeztetést követően).


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!