A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tokaji Fordítás Harmónia

Zombory Pince Tokaji Fordítás Harmónia 2008

Véleményünk szerint

Kifejezően jelennek meg a birsalmasajtra, sütőtökre, aszalt sárgabarackra, citrusokra, mézre emlékeztető jegyek a bor illatában. A kortyot az teszi üdévé, hogy bár az ízkoncentráció magas fokú, a szerkezetre inkább az elegancia és a lendület jellemző. Az aromatikában az aszalt sárgabarackos és barackhéjas jegyek számítanak meghatározónak. A felépítés kiegyensúlyozottságát az élénk savak teszik lehetővé, amelyek mellett a test és az alkohol közepes érzetű. A cukortartalom jelenlétében is izgalmas, feszes tétel, amely előtt még hosszú élet áll.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-02-11

 • Típus

  Édes
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  950
 • Ár

  2 540 Ft pinceár
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

Zombory Pince borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Botritizálódott, töppedt szőlőből készült harmonikus édes, tokaji borkülönlegesség, illatában és ízében az aszalt gyümölcsök és az érett sárgabarackos jegyek dominálnak. Akár aperitifként, akár desszertek kísérőjeként, esetleg egy minőségi szivarhoz ajánljuk a fogyasztását 10-12 Celsius-fokra hűtve. Ennek az édes, fehér, oltalom alatt álló eredetmegjelölésű tokaji borkülönlegességnek a készítője Juhász Szabolcs, aki a Királyudvar borásza. A bor elkészítéséhez 100%-ban furmintot használtunk fel, melyek a Tokaji borvidéken, a rátkai hegyközség területén a déli fekvésű Istenhegy és Padihegy vulkáni (riolittufa, zeolit, kvarcit) talajú, középmagas kordonos művelésű dűlőiből lettek kézzel leszüretelve, majd bogyózás után préselve. Spontán erjedt, és használt zempléni tölgyfa hordóban érlelődött 4 évig, majd ez után palackban még további 1 évig a rátkai pincénk sötét, hűvös nyugalmában pihent.

Érlelési információk

100%-ban zempléni használt tölgyfa hordókban érlelődött 4 évig, majd a palackozás után a rátkai pincében tartottuk még további 1 évig.

Pinceidő

15-20 év

Hol vásárolható meg

Pincében, Szega Camembert Kft. üzletében

Zombory Pince bemutatása

A legenda szerint a Zombory család ősei már a XVIII. században szőlészettel, borászattal foglalkoztak a Mecsek környékén. 1945 után a két tulajdonos testvér, Zombory István és Zombory Tamás szülei kivándoroltak Argentínába, és fiaik már ott születtek. Tamás 1996-ban visszaköltözött Magyarországra és 2003-ban, Argentínában maradt bátyjával, Istvánnal - aki Argentínában is bortermeléssel foglalkozik - megalapították kis családi pincészetüket, mely egy klasszikus tokaji kézműves borászat. A 2 hektáros szőlőterületük a Tokaj-hegyaljai borvidék Rátka melletti, Zempléni-hegyek déli lejtőin fekszik. Árvay János borásszal közösen évről évre arra törekednek, hogy szakszerű metszéssel és szigorú válogatással a lehető legegészségesebb termést szüretelhessék. Boraik fahordóban erjednek és érlelődnek a mádi és rátkai pincéjükben. Céljuk, hogy kis mennyiségű, de igazán kiváló borkülönlegességeket állítsanak elő. Vendégfogadás: magyar, angol, spanyol nyelven (előzetes egyeztetést követően).


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!