A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Soproni Kékfrankos

Iváncsics Pincészet Soproni Kékfrankos 2005

Véleményünk szerint

Jól iható. Akár minden napra egy nem mindennapi. A bíbor színű bornak elsődlegesen még mindig gyümölcsillata van, amelyben ott a meggy, az áfonya és egy kis rózsabors. A fűszer és gyümölcs aromák ízben is jönnek, ahol aztán olyan sav- és tannintartalommal találkoznak, hogy összességében egy élettel teli, közepes súlyú vörösbort, amolyan „bárcsak ez lenne a standard” kékfrankost alkossanak. Egyszerűen eszményi lehet egy paradicsommal és kakukkfűvel kezelt borjúhoz, de melegen ajánljuk pókerpartihoz is, két keverés közé.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2008-03-20

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Sopron
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  1100
 • Ár

  3600 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% Kékfrankos

A pincészet borbemutatása

Közepesen intenzív rubinszín. Komplex aromák főleg érett cseresznye és meggy. Szép savgerinc lekerekedett tanninokkal. Kisfahordós érlelés kiemeli a feketegyümölcsös aromákat. Hosszú szép lecsengés.

Érlelési információk

1 év nagy tölgyfahordóban, illetve 1 év kis tölgyfahordóban

Pinceidő

5 év

Hol vásárolható meg

Iváncsics Pincészet, Natura Vinotéka, Vadászkürt Vendéglő, Erhardt Étterem, Soproni Borház

Iváncsics Pincészet bemutatása

Pincészetünk a jellegzetes kis családi gazdaságok egyike a soproni borvidéken. Az öt hektárnyi szőlőt családunk telepítette és műveli. Kizárólag saját szőlőből készítjük borainkat. A szőlőtermesztés és feldolgozás során nagy gondot fordítunk a környezetkímélő technológiákra, a kíméletes szőlőfeldolgozásra. Boraink kiváló minőségét mutatják a nemzetközi,, országos és regionális borversenyeken elért sikerek. Borainkat szeretettel kínáljuk Önnek termelői pincénkben.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!