A pincészet borbemutatása
Fűszeres illata, széles ízvilága, gyümölcsös aromái igazolják (aszalt szilvalekvár), hogy ez a szőlőfajta nagy minőségekre képes. Ilyen teltséget és rózsára emlékeztető illatokat csak radikális terméskorlátozás mellett ad. ARCANUM: Jelentése rejtély, titok, melyre fény derül, ha testedbe, lelkedbe engeded. A bor, mely lassan érik a csúcsra és ott magával ragad minket egy olyan világba, ahol még soha sem jártunk. Tőketerhelés 0,5-1 kg között maximum. A szüretelés legkésőbb, teljes érésükben. Kocsánytól elválasztva, bogyózás-zúzás, kierjesztés specifikus fajélesztővel, minimális kénezéssel. Kierjedés után lefejtés, pihentetés néhány hétig, majd újra fejtés után kerülnek barrique hordóba. A hordók faanyaga 3 évig voltak pihentetve. 225 literes M-plusszos zempléni tölgyfahordók. A bor október végén került tölgyfahordóba (18 hónap). Hordónként többször átválogatják, közben a bor felszínét kénezik. Palackozás: K-3-as szűrőn, átszűrve, extra minőségű dugó. Ezután pincében fektetve tárolják.
Érlelési információk225 literes Mplusszos zempléni tölgyfahordóban, 18 hónapig |
Pinceidőévtizedes |
Hol vásárolható meg
Veritas
Vincze Borászat bemutatása
Vincze Béla 1994-ben alapította meg saját családi pincészetét. A borászat rendelkezik a modern szőlőfeldolgozáshoz és borkészítéshez szükséges minden eszközzel. 2004. decemberében készült el az új pince, mely román-kori templomi hangulatot áraszt, a több mint száz éves bontott téglafalaival, díszkivilágítással, súrolófénnyel kiemelt boltívek, pillérek csodálatos látványt nyújtanak, a hordókban érlelt borok nem csak a szemünket gyönyörködtetik. A pincészet követi az egri hagyományokat, alapvető feladata, célja a borok hosszú időn keresztüli érlelése, a legmagasabb minőségi igényeknek is megfelelően. A borász törekvéseit számos belföldi és külföldi díj igazolja. Legszebb borai a Cabernet Franc és a Merlot fajtákból készülnek. 2005-ben az „Év Bortermelőjének” választották. Pincelátogatás előzetes bejelentkezéssel!