A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Badacsonyi Ottonel Muskotály

Badacsonyi Ottonel Muskotály, 2011

Sabar Borház

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  0
 • Ár

  1400 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% ottonel muskotály
 • Értékelésünk

Véleményünk szerint

Hullámokkal dolgozik az illat: először egy intenzív fűszeres, gyömbéres vonal tör elő, majd egy rövid ideig érezhető füves karaktert követően beáll egy közepes erejű, klasszikus fehér virágos parfümösségre. A kortyot is a muskotályos, fűszeres aromák határozzák meg, ezeket nem fogja vissza a könnyed test és a lágyabb savgerinc. Ettől az egész kompozíció kifejezetten légies lesz. Lecsengésében őrzi a korábban felbukkanó zamatokat.

A kóstolás dátuma: 2012-08-01

A pincészet borbemutatása

Muskotályborunk újdonság, hiszen a tavalyi évben vásároltuk ezt a szőlőterületet. A Csobánc és a Bács-hegy közötti, gyakorlatilag sík Hercegföld-dűlőről származik a szőlő. Száraz bor, reduktív eljárással készült tétel - a fajtára jellemzően rendkívül illatos. Hölgyek nyári kedvence!

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás.

Hol vásárolható meg

Badacsonyi Bortár, Kőbányai Bortár

Sabar Borház bemutatása

A Káptalantóti határában emelkedő Sabar-hegyen található a Sabar Borház birtokközpontja és szőlőterületeinek nagy része. A termőhelyet hűen tükröző, jó ár/érték arányú fajtaboraikra hamar felfigyeltek a borfogyasztók. 2009-es megalakulásuk óta eltelt időben termőterületeik 7 hektárra bővültek, felújítottak és újra borral töltöttek meg két Sabar-hegyi pincét. A borászat vezetőjének, Ádám Gábornak a célja a kiváló minőségű borok készítse, a helyi közösség építése és a Badacsonyi borvidék hírnevének öregbítése.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!