A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Ottonel Muskotály

Sabar Borház Ottonel Muskotály 2012

Véleményünk szerint

A bor illatában édes tónusra tesznek szert a gyümölcsös és a virágos jegyek, bár mellettük füves, bodzás villanások is feltűnnek. A korty kevésbé puha érzetű, inkább izmos, szikár; benne a savak együtt mozognak a zöld almás, virágos, fűszeres ízekkel, élvezetes, szomjoltó, dinamikus összképet adva ki. Mindezt a műfajhoz illő vékony test és alacsony alkoholtartalom kíséri.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-09-10

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  0
 • Ár

  1400 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% ottonel muskotály

A pincészet borbemutatása

Rendkívül illatos, csak úgy ontja magából a virágos jegyeket, nem véletlenül a hölgyek nyári kedvence. Reduktív eljárással készült száraz bor, a Csobánc és Bács-hegy közötti Hercegföld-dűlőről.

Érlelési információk

Reduktív iskolázású, acéltartályos tétel.

Pinceidő

1 év

Hol vásárolható meg

Badacsonyi Bortár

Sabar Borház bemutatása

A Káptalantóti határában emelkedő Sabar-hegyen található a Sabar Borház birtokközpontja és szőlőterületeinek nagy része. A termőhelyet hűen tükröző, jó ár/érték arányú fajtaboraikra hamar felfigyeltek a borfogyasztók. 2009-es megalakulásuk óta eltelt időben termőterületeik 7 hektárra bővültek, felújítottak és újra borral töltöttek meg két Sabar-hegyi pincét. A borászat vezetőjének, Ádám Gábornak a célja a kiváló minőségű borok készítse, a helyi közösség építése és a Badacsonyi borvidék hírnevének öregbítése.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!