A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Badacsonyi Óvörös

Első Magyar Borház - Szeremley Birtok Badacsonyi Óvörös 2005

Véleményünk szerint

A bor peremének barnás árnyalatai a bor érettségéről tanúskodnak. A pohárba szagolva a kávés, karamelles és pirosbogyós gyümölcsös jegyek mellett bőrt, avart érezhetünk. Ízben úgy találjunk, hogy határozottan jönnek a palackos érlelésből származó úgynevezett tercier aromák. Utóízében minerális jegyek csendülnek fel. Örömet lelünk ebben a borban. Nézzük mellette a Szindbádot Latinovits főszereplésével. Előtte azonban célszerű megvacsorázni: szarvas steak áfonyamártással vagy kemény sajtok jó kísérői.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-05-27

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Badacsony
  • Alkohol %

    12.0 %
  • Palackmennyiség

    23270
  • Ár

    2100 Ft
  • Fajtaösszetétel

    50% pinot noir
    22% cabernet sauvignon
    22% bakator
    6% merlot

Első Magyar Borház - Szeremley Birtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A Szeremley Birtok különlegességeként telepített bakator, cabernet sauvignon és pinot noir házasításával újjászületett a badacsonyi vörösbor régi hagyománya. Kisfahordós érlelése a vulkanikus talajra jellemző mineralitással párosul. Erdei szamócát és áfonyát idéző ízvilága édesen kerek tanninokkal kiegészülve teszi igazán kedvessé. Kedvencei a vörös húsok, a magyar és a mediterrán konyhák ételei.

Érlelési információk

Kisfahordós érlelésen esett át.

Hol vásárolható meg

Budapest Bortársaság, Borok Világa, Corvinum

Első Magyar Borház - Szeremley Birtok bemutatása

A Badacsonyi Borvidék és a Balaton világszerte az egyik legismertebb pincészete. A termőhely, vagyis a vulkanikus bazalt és a sajátos badacsonyi mikroklíma sajátosságait tükröző terroir-borok készülnek, elérhető áron. A pincészet hungarikumairól is ismert: művelik itt a bakatort, de a zeus és a budai zöld is a birtok révén vált újra elismertté, a kéknyelű pedig népszerűvé. Európai viszonylatban is egyedülálló birtok-koncepciót követünk, mely során a bor készítését bio tartású hungarikumokkal (mangalica, szürkemarha és bivaly) egészül ki.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!