A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Badacsonyi Szürkebarát

Boksay Pincészet Badacsonyi Szürkebarát 2015

Véleményünk szerint

Arany színbe hajló bor közepesen intenzív illattal. Illatában méz és aszalt barack, gyömbér és vanília, kamilla. Sok zöldfűszer (kakukkfű) és édes fűszer (szegfűszeg). A korty telt, közepesen hosszú, érett nyári almás és gyógynövény likőrös jegyekkel. Némi maradékcukor érződik kellő mennyiségű savval, olajos textúra. A viszonylag magas alkoholtartalom enyhén éget a nyelven. Karakteres, érdekes bor, a nyomokban oxidációs jegyeket hordozó hagyományos borkészítési stílus rajongói szerethetik. Ajánljuk például zöldfűszeres csirkés ételekhez.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-10-18

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  13,5 %
 • Palackmennyiség

  16.300
 • Ár

  2500 ft
 • Fajtaösszetétel

  100% szürkebarát

A pincészet borbemutatása

A badacsonyi borvidéken méltán népszerű savakban bársonyos, alkoholban gazdag száraz testes fehér bor. Aranysárga szín, kissé kesernyés körtés, barackos íz jellemzi. Határozott ásványosság jellemzi.

Érlelési információk

Tartályos. Palackozva: 2016.04.

Pinceidő

2017-ig

Boksay Pincészet bemutatása

Pincészetünk a Szent-György hegy déli oldalán helyezkedik el, e különleges mikroklímájú hegyen a savak bársonyosabbak, de alkoholfokra extrakt tartalomra magasabb értéket mutatnak. Termőhelyünkön nem ritka a 22-24 fok cukortartalmú szőlő sem. Pincészetünk a minőséget tartja elsődleges szempontnak nem a mennyiséget. Célunk az egyedi ízvilág megismertetése. A helyi borok iránt érdeklődő borbarátokat is nagy szeretettel látunk.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!