A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Balaton-Felvidéki Vulcanus

Kál-Vin Pincészet Balaton-Felvidéki Vulcanus 2013

Véleményünk szerint

A halvány zöldessárga színű bor illata visszafogottan indul, majd idővel halványan zöld fűszerek és fehér húsú barack jelenik meg benne. A kortyot előbb az élénk savak és citrusos asszociációk határozzák meg, majd ezek teret engednek az almára emlékeztető zamatoknak is. Egyenes bor légies testtel és alacsony alkoholtartalommal.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-09-23

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Balaton-felvidék
 • Alkohol %

  11,2 %
 • Palackmennyiség

  nincs adat
 • Ár

  1500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% vulcanus

A pincészet borbemutatása

A vulcanus a Badacsonyi Szőlészeti és Borászati Kutató Intézetben Király Ferenc által nemesített szőlőfajta, a szürkebarát és a budai keresztezéséből. A Fekete-hegy a Balaton-felvidék legnagyobb méretű bazalthegye, geológusok szerint a Somlóval azonos földtörténeti keletkezésű. A bor magán viseli e termőhely adottságait: ásványos jellegű, savas karakterű, finom virág- és növényi illattal, enyhe gyümölcs- (talán birs) ízekkel, tartós, finom savérzettel.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás és érlelés. 2014 júliusában palackozták.

Pinceidő

1-2 év

Hol vásárolható meg

Kál-Vin Pincészet, Mákvirág Borház, Révfülöp

Kál-Vin Pincészet bemutatása

A Kál-Vin Pincészet első generációs szőlészeti-borászati és vendéglátással foglalkozó családi vállalkozás. A szőlőterületek a Káli medencét északról határoló Fekete-hegy délnyugati oldalán, bazalt talajon és a Badacsonyi borvidékhez tartozó Balatonrendes, permi, vörös homokkő talajú Rendesi-hegy déli fekvésében találhatók. A pincészetet és a melegkonyhás vendéglőt magába foglaló Mákvirág Borház a vásárlás után felújítással, komplett bővítéssel nyerte el mai formáját. Nevét az építtető eredeti tulajdonos fiának és barátainak az életet szerető, könnyed életviteléről örökölte.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!