A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Cabernet Franc

Jackfall Bormanufaktúra Cabernet Franc 2008

Véleményünk szerint

A gyümölcsösség és a hordós érlelés jegyei egybefonódnak a bor határozott fellépésű illatában és ízében. Míg a két karakter közül a pohárba szagolva a bogyós gyümölcsöket érezzük erősebbnek, addig a kortyban már a dohány, vanília és más fűszerek kerekednek felül. A bor szerkezete biztos alapokon nyugszik, hála az érett, erőteljes, stílushű tannintartalomnak és a közepesnél nagyobb testnek. Hosszú utóíze csokoládét hagy a nyelvünkön. Sűrű tétel, amelynek még palackos érlelésre van szüksége; néhány év múlva szerintünk még szebb arcát mutatja majd.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-03-13

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  7500
 • Ár

  2890 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet franc

Jackfall Bormanufaktúra borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Élénk, gyümölcsös, elképesztően tömény, fajta- és Villány-jelleges illat, egész pici vaníliás hordóhatással. Szájban koncentrált, a fa hatása ekkor már jobban érződik, tanninja puha. Egészen feltűnően jó ár-érték arány, egy kvázi csúcsbor ennyiért...

Érlelési információk

18 hónapos tölgyfa hordós érlelés.

Pinceidő

Már fogyasztható

Hol vásárolható meg

Kőleves Vendéglő, Borkápolna, Pastrami Étterem, Sidewayz Borgaléria

Jackfall Bormanufaktúra bemutatása

A Jackfall Bormanufaktúra 2001-ben alakult, Kisjakabfalván (a Jackfall Kisjakabfalva sváb neve) megvásároltunk egy műemléki jellegű svábházat, melynek művészi színvonalú felújításával alakítottuk ki új feldolgozónkat 2005 őszére. A Jackfall Bormanufaktúra kifejezetten igényes minőségi borok előállítását tűzte ki maga elé, következetesen ezt valósítja meg évről évre, ezt igazolják a hazai versenyeken elért aranyérmek és helyezések. Az idelátogatók meg is pihenhetnek nálunk, a Jackfall apartmanokban, fogadóban vagy a kúriában.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!