A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kővilla Válogatás Cabernet Franc

Csányi Pincészet Kővilla Válogatás Cabernet Franc 2009

Véleményünk szerint

A bor illatában közepes intenzitású, de magas fokon koncentrált gyümölcsösség jelenik meg meggy és csipkebogyó formájában; mindennek ánizsos, kávés, csokoládés jegyek szolgálnak hátterül. A korty gerincét az élénk sav- és tanninérzet kettősége építi fel, az alkohol ezek mögé szorul, jelenlétéről a kompozíció kiegyensúlyozottságából következtethetünk. A test megfelelő alapot biztosít, a teltség végig ott van a szájban. A korty aromatikáját a szilva mellett itt is a piros bogyós gyümölcsök jelenítik meg, a ribizli, cseresznye és meggy párhuzamba állítható a bor dinamikáját meghatározó, lendületes savakkal.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-07-31

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  8000
 • Ár

  3000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet franc

Csányi Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A szőlő túlnyomó része a Villányi borvidék egyik legjobb dűlőjéből, a kisharsányi Hársosból származik, terméskorlátozott 50 q/ha-os ültetvényről. Kierjedés után a bor 500 literes belülről kiégetett magyar tölgyfa hordókban (zempléni és mecseki tölgyből készültek) érlelődött 2 évig.

Érlelési információk

Két éves tölgyfa hordós érlelés.

Hol vásárolható meg

borkereskedés, étterem, webshop. Veritas borkereskedés, Csányi Pincészet webshop, Pohárszék Borkereskedés és Kóstoló

Csányi Pincészet bemutatása

A Csányi Pincészet elődjét, a Chateau Teleki Borászatot Teleki Zsigmond alapította 1881-ben. A császári és királyi udvari szállító neve a filoxéra vész idején vált Európa szerte ismertté - az általa kikísérletezett, filoxérának ellenálló alanyfajták szelekciója révén. Pincészetünk a közelmúlt nagyszabású fejlesztéseinek eredményeképpen modern borászati üzemmé vált, ahol a haladó szellemű borkészítéshez nélkülözhetetlen technológia birtokában sem feledkezünk meg a kialakult nagyszerű borkészítési hagyományokról, melyek lényege: a szőlőben megtermelt értékeket maximálisan és nagy biztonsággal megjeleníteni a borokban. Korszerű szőlőfeldolgozó rendszerünk módszerében a hagyományokra épül, boraink hagyományos fahordós és barrique hordós érlelését pedig biztonságos palackozás követi - jelenleg legmodernebbnek számító palackozó gépsorral. Évente 2 millió palack bort készítünk.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!