A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Balatonlellei Sínai Cabernet Sauvignon

Garamvári Szőlőbirtok Vinárium Kft. Balatonlellei Sínai Cabernet Sauvignon 2009

Véleményünk szerint

Már akkor, amikor a pohárba szagolunk, sejtjük, hogy jelentős beltartalmú borral van dolgunk. Elsődlegesen bogyós gyümölcsök határozzák meg ezt a vonzó, közepes intenzitású illatot, amelyben ugyanakkor pörkölési jegyek is felfedezhetőek. A korty telt, itt is a feszes, húsos gyümölcsösség alkotja a legkarakteresebb jellemvonást. A jelentős sav- és tanninszerkezet érettsége és az ízvilágba történt integrációjánál fogva nem érződik túlzónak. Emiatt úgy gondoljuk, még jó pár évig érlelhető palackban.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-11-12

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Dél-Balaton
 • Alkohol %

  13.5 %
 • Palackmennyiség

  0
 • Ár

  3000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet sauvignon

Garamvári Szőlőbirtok Vinárium Kft. borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A Sínai hegy a Balatonboglári borvidék szívében emelkedik élesen elválva környezetétől. Különleges atmoszférja van a helynek csakúgy, mint az itt termett bornak, melyet dűlőszelektáltan csak a kiemelkedő évjáratokban készítünk. Ízében aszalt szilva és erdei gyümölcsök keverednek egy kis csokoládéval, illatában megjelenik a vanilia és egy csipetnyi dohánylevél. Karakteres bor, mely útjának az elején jár még.

Érlelési információk

A bor 18 hónapot töltött első- és másodtöltésű kis tölgyfahordókban, majd 12 hónapot palackban.

Pinceidő

3-5 év

Hol vásárolható meg

Vinárium, Garamvári Szőlőbirtok borszaküzletei Budafok, Balatonlelle, Alabárdos Étterem, Café Gottier

Garamvári Szőlőbirtok Vinárium Kft. bemutatása

A Garamvári Szőlőbirtok családi vállalkozás, amely a családfő Garamvári Vencel borászmérnöki képzettségén és több évtizedes borászati tapasztalatain nyugszik. A szőlőbirtok a Balaton déli partján a borvidék legjobb dűlőiben található területeket mondhatja magáénak. A budafoki, egyedülálló adottságokkal rendelkező, óriási alapterületű pince minden jel szerint a pezsgőgyártásra termett. Minden egyes palackban külön élet lakozik, szorgalmas élesztőgombák milliói termelik a gyöngyfűzérszerű szén-dioxidot és testük feláldozásával átadják finom illatukat és ízüket az érlelődő pezsgőnek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!