A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Balatonszőlősi Olaszrizling

Figula Pincészet Balatonszőlősi Olaszrizling 2013

Véleményünk szerint

Halvány citromsárga színt ölt magára e bor. A közepes intenzitású illat elsősorban citrusokra, zöld fűszerekre emlékezteti a kóstolót. A kortyot feszessé a vastag, oszlopszerű savak teszik, amelyek citrusos, grépfrútos, lime-os asszociációkat ébresztenek. A közepes test, az arányos alkoholtartalom, az ásványosság, valamint a háttérbe húzódó körtés, almás zamatok mindennek alapot biztosítanak, és lehetővé teszik egy energikus bor megszületését. Citrusos ízeivel hosszan a szájban időző tétel.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-11-04

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Balatonfüred-Csopak
 • Alkohol %

  12,7 %
 • Palackmennyiség

  24453
 • Ár

  1400 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

Figula Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Üde, diszkrét illatvilágú fehérbor, zöld gyümölcsaromákkal, telt harmóniával, finoman savas hosszú utóízzel. A borvidék legfontosabb fehérszőlőjéből készült kiváló társaság.

Érlelési információk

A bort tartályban érlelték.

Pinceidő

2-3 év

Hol vásárolható meg

Bortársaság, Veritas, Raiker-Corvinum, hipermarketek

Figula Pincészet bemutatása

A Figula Családi Pincészet 1993-ban kezdte meg működését a Pannon-táj ékköveként emlegetett Balaton-régióban. A jelenleg 30 hektáros birtokon szigorú hozamkorlátozással, a korszerű és tradicionális borászati eljárások ötvözésével készítjük borainkat, amelyeket a kiemelt hazai és nemzetközi gasztronómiában értékesítünk. A legmagasabb minőség elérése érdekében a szőlő gondozásától a kész borok palackozásáig minden folyamatot személyesen felügyelünk ill. végzünk. Munkánk eredményeként hazai és világversenyen szerzünk komoly elismeréseket, Figula Mihály többéves munkája elismeréseként 2000-ben elnyerte a Magyar Bor Akadémiától az ország legmagasabb szakmai elismerését, az Év Bortermelője megtisztelő címet.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!