A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Sáfránykert Olaszrizling

Figula Pincészet Sáfránykert Olaszrizling 2013

Véleményünk szerint

Színe sárga, enyhe zöldes reflexekkel. Illata a pici szellőztetés meghálálja. Ezután igazi csopaki ásványosság bújik elő, melegebb, trópusi tónussal: ananász, maracuja, kókusz, füst érezhetők. Az ásványosság, enyhe sósság a kortyban visszaköszön, az íz az illatnál fűvösebb: grapefruit, citrusok, kis kesernye zárja. Savait érdemes például pisztrángtekerccsel, balaton-felvidéki pörkölt sós mandulával hangsúlyozni. A bor összességében hosszú, vastag, intenzív, és emlékezetes.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-11-12

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  13,5 %
 • Palackmennyiség

  nincs adat
 • Ár

  2950 ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

Figula Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Vastag, szinte olajos testű bor. A fahordós érlelésnek köszönhetően kialakult enyhe ászkolt jelleg szép vadvirágillatt al párosul. Emellett a különböző citrusgyümölcsök keleti fűszerekkel kiegészülve teremtik meg a bor harmonikus aromáját.

Figula Pincészet bemutatása

A Figula Családi Pincészet 1993-ban kezdte meg működését a Pannon-táj ékköveként emlegetett Balaton-régióban. A jelenleg 30 hektáros birtokon szigorú hozamkorlátozással, a korszerű és tradicionális borászati eljárások ötvözésével készítjük borainkat, amelyeket a kiemelt hazai és nemzetközi gasztronómiában értékesítünk. A legmagasabb minőség elérése érdekében a szőlő gondozásától a kész borok palackozásáig minden folyamatot személyesen felügyelünk ill. végzünk. Munkánk eredményeként hazai és világversenyen szerzünk komoly elismeréseket, Figula Mihály többéves munkája elismeréseként 2000-ben elnyerte a Magyar Bor Akadémiától az ország legmagasabb szakmai elismerését, az Év Bortermelője megtisztelő címet.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!