A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Aranyhegy Olaszrizling

Tornai Pincészet Aranyhegy Olaszrizling 2006

Véleményünk szerint

Az aranysárga bor illatában és ízében is virágok, alma és a hordós érlelés nyomai érezhetők. Az olaszrizlingből készített borok komolyabb példáinak egyike, amely elegendő beltartalommal rendelkezik a hordós érleléshez, mégis fajtájához hűen megmarad jól iható bornak. Olvassunk hozzá olyan szerzőket, akik természetes módon élték meg magyarságukat, emberségüket, mint Móricz Zsigmond vagy Márai Sándor. És együnk hozzá mandula-köntösbe bujtatott fogast bazsalikomos, sajtos, zöldséges rétessel vagy hagyományos töltött csirkét.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2008-10-20

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Somló
  • Alkohol %

    11.0 %
  • Palackmennyiség

    1200
  • Ár

    3500 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% olaszrizling

Tornai Pincészet borok ingyenes szállítással

Érlelési információk

Közepes tölgyfardóban érlelt

Pinceidő

4 év

Hol vásárolható meg

Corvinum, pincészet

Tornai Pincészet bemutatása

A Tornai Pincészet a legkisebb magyar borvidék legnagyobb és egyik legrégebbi pincészete. A Tornai család a Somló-hegyen 1946 óta foglalkozik borászattal. Tevékenységünk középpontjában a hagyományok megőrzése áll, azonban használjuk a tudomány és a modern technológia hosszas, gondos munkával sűrített nemzetközi tapasztalatait. Hatvan évre visszatekintő tapasztalatunk jó hátteret teremt arra, hogy nemzetközi eredményekkel is visszaigazoltan gondozzuk a somlói bor évszázadok alatt kialakult értékeit, a táj és a minőség mindennapi gondolatainkban összefonódott kapcsolatát. Ültetvényeink a vulkanikus talajú Somló déli lejtőin, a legjobb adottságú övezetekben terülnek el, ezek a termőhely legnagyobb egybefüggő táblái. Területeinket hagyományos és elismert somlói fajtákkal - Juhfark, Furmint, Hárslevelű, Olaszrizling, - telepítettük el.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!