A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Bérc

Csernyik Pince Bérc 2013

Véleményünk szerint

A szalmasárga színű bor illatintenzitása mértéktartó, jegyeiben citrusokat, zöld fűszereket, sárga húsú gyümölcsöket idéz. A korty viszont robban, hiszen erőteljesen jelennek meg benne a friss érzetű, gyümölcsös zamatok, közülük leghatározottabbnak az őszibarack és a körte bizonyul. A közepes testtel és alkoholtartalommal bíró kompozíciót alulról támasztják a savak, a cukortartalom ellenpólusaként a vitális, üde gyümölcsösség szolgál.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-01-13

 • Típus

  Édes
 • Borvidék

  Mátra
 • Alkohol %

  13,0 %
 • Palackmennyiség

  1000
 • Ár

  1500-1700 Ft
 • Fajtaösszetétel

  75% zenit
  25% sárgamuskotály

Csernyik Pince borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A bor alapanyaga a Gyöngyöstarján határában húzódó hivatalos elnevezéssel Paskomnak, a köznyelvben azonban Bércnek nevezett dűlő, amelynek talaja andezit törmelékben gazdag barna erdőtalaj. Az ültetvény kora 10 év, a szüretre 2013. november 6.-án került sor, a mustfok 25 MM volt. 59 gramm/liter maradék cukor.

Érlelési információk

A túlérett enyhén töppedt szőlő a bogyózást követően 12 órás hideg áztatásra került sor. Az erjedést 36 órás mustülepítés előzte meg. A tétel természetes élesztők segítségével erjedt ki. 9 hónapig érett 5-6 éves 225 literes fahordóban. A bort 2014 augusztusában derítést és szűrést követően palackozták.

Csernyik Pince bemutatása

Borászatunk a Mátrai borvidéken, Gyöngyöstarján központi részén, egy hangulatos utcácskában található. A pince és a borház közel 100 éves. Mind a szőlőtermesztés, mind pedig a borkészítés során elsődleges szempontunk a természetesség. Szeretnénk, ha a boraink tükröznék a termőhelyük adottságait. A borok készítésekor fontosnak tartjuk a folyamatos kísérletezést, mellyel sok új gyakorlati tapasztalatot szerezhetünk annak érdekében, hogy még egyedibb borokat készíthessünk. Nyitottak vagyunk mindenre, erjesztünk és érlelünk borokat fahordóban és tartályban. Kísérletezünk fajélesztőkkel, melyek segítségével friss üde gyümölcsös borok készülnek, de készítünk borokat, melyek teljesen hagyományos módon születnek, spontán erjedés, derítés, szűrés nélküli palackozás, tehát mindenféle technológiai beavatkozás nélkül.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!