A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Chardonnay

Jackfall Bormanufaktúra Chardonnay 2009

Véleményünk szerint

Dús, gazdag illat úszik a pohárban karamell, gyantásság, füst, olajos magvak és vaj formájában; majd kis szellőztetés után almás gyümölcsösség bújik elő. A kortyban is inkább a hordós érlelés aromái a meghatározóak, amelyek érett szerkezetre támaszkodnak. A test és az alkoholérzet közepes, a savak puhák, az összkép kerek. A hosszú lecsengésben tisztán folytatódik a korty, egy mézes ízvonalnak engedve teret.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-03-27

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  2500
 • Ár

  2520 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% chardonnay

Jackfall Bormanufaktúra borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A Jackfall jelenleg egyetlen fehérbora, de méltán viseli a Jackfall nevet, hiszen egy gyönyörű példánya a chardonnay-nak, ahogy azt már a Jackfall vöröseinél megszoktuk. A reduktív és oxidatív technológia házassága, fele tétel 15 hónapot töltött első töltésű francia tölgyben, fele tétel pedig acéltartályban várta a házasságot. Így született meg ez a chardonnay, ami nem éppen egy könnyű kaland, közepesnél nagyobb test, lendületes savak, szájban krémes szerkezet. Kiváló párosítás szinte minden ételhez.

Érlelési információk

A tétel fele 15 hónapig tartályban, másik fele 15 hónapig hordóban érett.

Pinceidő

Már fogyasztható.

Hol vásárolható meg

Kőleves Vendéglő, Borkápolna, Pastrami Étterem, Sidewayz Borgaléria

Jackfall Bormanufaktúra bemutatása

A Jackfall Bormanufaktúra 2001-ben alakult, Kisjakabfalván (a Jackfall Kisjakabfalva sváb neve) megvásároltunk egy műemléki jellegű svábházat, melynek művészi színvonalú felújításával alakítottuk ki új feldolgozónkat 2005 őszére. A Jackfall Bormanufaktúra kifejezetten igényes minőségi borok előállítását tűzte ki maga elé, következetesen ezt valósítja meg évről évre, ezt igazolják a hazai versenyeken elért aranyérmek és helyezések. Az idelátogatók meg is pihenhetnek nálunk, a Jackfall apartmanokban, fogadóban vagy a kúriában.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!