A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Chateau Megyer Tokaji Furmint

Pajzos Tokaj Chateau Megyer Tokaji Furmint 2012

Véleményünk szerint

A citromsárga színű bor közepes intenzitású illatában egységet alkotnak a citrusos, almás és a köves jegyek, amelyeket egy fűszeres, vajas réteg ölel körbe. A kortyban feszültséget gerjeszt a savak és a maradék cukor játéka. A kompozíciót kerek test, magas alkoholtartalom és az illatot követő ízvilág tölti ki, amelyben a minerális és hordós érlelési aromatika körtés, barackos háttérrel egészül ki. Krémes textúrájú, ugyanakkor tartással bíró bor.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-02-25

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  14,3 %
 • Palackmennyiség

  1000
 • Ár

  2971 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

Pajzos Tokaj borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A bor alapanyagát jelentő furmint szőlő a Megyer-dűlő 40 éves tőkéinek gyümölcse. A dűlő déli fekvésének, vulkanikus eredetű talajának, a tokaji borok készítéséhez elengedhetetlen, a világon egyedülálló klímájának, és a furmint szőlő egyedi jegyeinek a találkozásából született ez a különleges száraz bor. Teljes mennyiségében 5 hl-es, erősen pörkölt, új tölgyfa hordókban érleltük, battonage.

Érlelési információk

Hat hónapos tölgyfahordós érlelés.

Pinceidő

2020

Hol vásárolható meg

In Vino Veritas

Pajzos Tokaj bemutatása

A Pajzos Pincészetet 1992-ben alapította 12 befektető. A jelenlegi tulajdonos, Jean-Louis Laborde agrármérnök, 1997-ig csak a háttérből volt jelen a borászat életében, amelyben 2000-ben szerzett többségi tulajdonrészt. Ekkor kezdeményezésére újratelepítették a Pajzos dűlőt, így biztosítva az optimális szőlőtermesztést. A Pajzos borok azóta a világ számos országában helyet kaptak a vacsoraasztalon,kiváló presztízs éttermekben, valamint exkluzív gálavacsorákon, így öregbítve a Tokaji Borvidék és a tokaji borok hírnevét. A Pajzos termékcsalád borait a bodrogolaszi Pajzos és sárospataki Megyer dűlők prémium terméséből készítjük. Ezeket a borokat pincészetünk a tokaji hagyományoknak megfelelően gondos szőlészeti és borászati munkával, hordós érleléssel, illetve a modern borkészítési eljárásoknak megfelelően reduktív verzióban is készíti. A prémium Pajzos borok tökéletesen kifejezik két nagyszerű dűlőnk különböző adottságait: A Megyer dűlő ropogós, lendületes, kiváló minőségű száraz alapborokat ad, melyeket hűvösség, elegancia, karakteres ásványosság, valamint friss és üde savszerkezet jellemez – ez a dűlő adja a Pajzos márka prémium minőségű száraz borait. A Pajzos dűlőből származó édes borok üdék, frissek és zamatosak. A pohárba illatolva őszibarack és fehér virágok sora – bodza, kamilla, citrusos - mandarinos illat- és ízjegyek, valamint szép ásványosság kényezteti a borkedvelőket. Ezek a borok méltán legendásak: évtizedek múltán is megtartják gazdag, gyümölcsös aromavilágukat, nem veszítenek a gerincet adó savak frissességéből. A Tokaji Borvidéken készült borokat egyedi, ásványos karakter jellemzi. A szép savstruktúrájú borok tökéletesen illenek a nemzetközi és a magyar konyha ételeihez és kiválóan élvezhetők önmagukban is,akár egy délutáni beszélgetés kísérőjeként. A Pajzos termékcsaládban száraz, késői szüretelésű, szamorodni és aszú borok találhatók.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!