A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Grand Selection Tokaji Furmint Barrique

Grand Tokaj Grand Selection Tokaji Furmint Barrique 2009

Véleményünk szerint

A gömbre jellemző egyensúly jut eszünkbe erről a borról. Az illat visszafogottabb tónusú, a benne megjelenő almás, virágos, mézes jegyek szépen összesimulnak, egy vastag, krémes hangulatot árasztva. A korty is kifejezetten kerek, pontos lenyomata a korábbi benyomásoknak. A telt testben az extraktédesség mellett a hordós érlelés lenyomatát és sós ízeket érzünk. Savból épp annyi van csak, hogy az megtartsa a bort. Az idő csak jót tesz neki, nyitás után még egy felfelé vezető ívre számíthatunk. Készítsünk hozzá sertésszüzet pirított zöldségekkel!

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-01-31

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  20436
 • Ár

  1000-1400 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

Grand Tokaj borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A Furmint fajta megújulása tapasztalható ebben a borban. A modern technológia ötvözése a hagyományos fahordós érleléssel ad egy különleges ízérzetet. A válogatott szüretelésű alapanyag pedig biztosítja a kiemelkedő élvezeti élményt. Gazdag olajos textúrával és a magasabb alkohollal, kerek, egész szájat kitöltő, magas beltartalmi értékekkel rendelkező bor. Leírás: Színében szép szalmasárga szín, tükrösen tiszta reflexekkel, olajos feltapadással a pohár falán. Illatában a furmint fajtajelleg mellett szépen jelenik meg az újfahordós jelleg. Ízében a furmintból adódó karakteres ízérzet, kerek az egész szájat kitöltői jól fogyasztható bor, a szép füstös fahordós jegyek a gazdag olajos textúrával és a magasabb alkohollal kiemelkedő élvezeti értéket nyújtanak.

Érlelési információk

Az új fahodrós erjesztést követően két hónapig tartották finom seprőn. 2010.06.18-án palackozák.

Pinceidő

7-12 hónap

Hol vásárolható meg

Metro, CBA, catering, gasztronómia, borszaküzletek

Grand Tokaj bemutatása

A Grand Tokaj az állami tulajdonban lévő legjelentősebb magyar borászat, amely az UNESCO Világörökség része címet is viselő, történelmi Tokaj-hegyaljai borvidék legnagyobb pincészeteként, a nemzeti borászati tradíció őrzője és védelmezője. Tevékenysége elsősorban borkészítésre és -értékesítésre, borkóstoltatásra, valamint szőlőalapanyag-termelésre és -felvásárlásra épül. A korábban Tokaj Kereskedőház néven működő borászat 2013-ban lépett a megújulás útjára, amelynek hátterében a vállalat minőségi borkészítés melletti elköteleződése áll. A teljes átalakulást eredményező folyamat része, hogy jelenleg is zajlik a 21. századi igényeknek megfelelő, modern borászati komplexum építése, valamint a pincészet vállalati és termékarculatának frissítése. 2016 folyamán megvalósul a teljes arculati megújulás, amelynek az említett névváltás volt az egyik fontos mérföldköve a borászat életében. Az átalakítás nemcsak azért szükséges, hogy a vállalat betörhessen a világpiacra magasabb színvonalú termékeivel, hanem hogy a tokaji nedűk újra elfoglalják az őket megillető helyüket a minőségi borok nemzetközi piacán.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!