A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Cserje Turán

Demeter Pincészet Cserje Turán 2006

Véleményünk szerint

Nem igazán fér rá kész sablon a bor illatára. Az elején még elelemezgeti az ember a ribizlis, mentás, babéros, bőrös, vaníliás jegyeket, ahogy azonban átszakítja a tudatot, hogy a pohárból tulajdonképpen rózsaillat árad, célszerű arra a döntésre jutni, hogy új sablont hozunk létre. A kortyban a hordós érlelésből származó fűszerességet egy határozott tanninérzet és egy kifejezetten kecsesnek tűnő test kíséri. Nem érdemes korábbi tapasztalatok alapján gyorsan ítélni, inkább adjunk neki időt, a masszív korty idővel kinyitja szépségeit.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-09-13

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Eger
  • Alkohol %

    13.0 %
  • Palackmennyiség

    1490
  • Ár

    6990 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% turán

Demeter Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Átlátszatlan rubin szín bíbor jegyekkel, színe igenkoncentrált, megfesti a pohár falát. Koronája szép, nagy koncentrációra utal. Illatában a vadrózsa/futórózsa uralkodik minden felett, de felsejlik a bergamot is. Ízében némi édesség jön elő, bár a bor teljesen száraz. Erőteljes tanninjai még nem épültek be teljesen. Ízjegyei közt megtaláljuk a kávét és a barackmagot, annak enyhe kesernyésségével együtt, hozzá bodzabogyó jön kiegészítésként némi keleti fűszerekkel. Hosszú, komoly a lecsengése, melyben egy idő után előkerül a mandula és egy kis szivar is. Earl Grey teán füstölt őzfilét adnék hozzá zölddióval.

Érlelési információk

Két évig 500 literes új tölgyfahordóban érett.

Hol vásárolható meg

A pincénél.

Demeter Pincészet bemutatása

A pincészet múltja az 1800-as évekig nyúlik vissza. A Demeter Pincészet 20 hektár szőlővel, és 300 méter hosszú tufakőbe vájt pincerendszerrel rendelkeznek az egri borvidéken. Magas fokú szőlőművelés és tradicionális pincetechnológia jellemzi a pincészetet, amelyeknek köszönhetően egymást követik a magyar és nemzetközi borversenyeken elért szép eredmények. Egernek e része az 1900-as évek elején alakult ki, és jelen pillanatban is őrzi egykori hangulatát. Ez a pince ad otthont a szőlőfeldolgozásnak, a borerjesztésnek, a hordós érlelésnek, a palackozásnak, a bortrezornak és a több mint 60 főt befogadó borháznak.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!