A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Dandelion Balatoni Pink

Canter Borház Dandelion Balatoni Pink 2013

Véleményünk szerint

Rövid szellőztetés után a pohárba szagolva olyan közepes intenzitású piros bogyós gyümölcsöket érzünk, mint a ribizli és a cseresznye. A korty a savak által felépített egyenes ív mentén halad, amely azonban teret enged az illattal párhuzamos, friss, gyümölcsös aromatikának. Könnyed test és alacsony alkoholtartalom teszi teljessé ezt a légies, üde kompozíciót.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-07-22

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Balatonfüred-Csopak
 • Alkohol %

  12,0 %
 • Palackmennyiség

  50666
 • Ár

  1360 Ft
 • Fajtaösszetétel

A pincészet borbemutatása

A Dandelion borcsalád Pink rozéja első évjáratával rögtön elnyerte az 5 észak-balatoni borvidék legjobb rozéja címet. A Canter Borház két fiatal borásza, Gelencsér Gergő és Istvándi Tamás ezen sikerre alapozva készíti a Dandelion sorozat Pink Rozéját, továbbra is a friss gyümölcsök illatát és a balatoni nyár hangulatát megidézve. A különleges külsőhöz különleges csomagolástechnológia párosul, mely által a címke színeit mindig a palackba zárt bor színe kölcsönzi. Bizonyára ennek is része volt abban, hogy a tavaly debütáló Dandelion Pinket az ország 10 legszebb borospalackja közé választották! A „dandelion” szó a pitypang angol megfelelője. Miért e meghökkentő névválasztás? A növény a maga játékos könnyedségével, sokszínűségével méltó módon szimbolizálja azt az üzenetet, melyet a borainkon keresztül szeretnénk a fogyasztóink elé tárni. A Dandelion olyan, mint egy kedves nyári emlék: vidám és felejthetetlen. Hányszor fújtuk gyermekkorunkban a pitypang ernyős magvait a messzeségbe, és vajon meddig követtük tekintetünkkel a pillekönnyű virágmagokat, míg el nem tűntek? Ez inspirálta borászainkat, akik ezért nem egyszerűen elkészítették, hanem megálmodták a Dandelion borokat. Palackokba zárták a frissességet, az üdeséget, hogy Önnek is része legyen a napsütötte lankák legjobb szőlővesszőiről származó nemes italban.

Érlelési információk

Tartályos érlelés.

Hol vásárolható meg

Tesco, Metro, Spar, Auchan

Canter Borház bemutatása

A Canter Borház Európa egyik legmodernebb borászati műhelyeként épült fel a Balaton északi partjának festői környezetében, kivételes építészeti és borkészítési technológiával felszerelve. A 2012-ben felépült borászat tervezésénél nem számított a külcsín, a különleges látványelemek felvonultatása. A tervezéstől jelen lévő borászok szemében csak egy cél lebegett, egy olyan tiszta technológiájú, átlátható pince megépülése, melyben egy a fontos: A bor.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!