A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Cabernet Sauvignon

Szőke Mátyás Pincészet Cabernet Sauvignon 2011

Véleményünk szerint

Színe mélyrubin, lassan téglába hajló széllel. Illatában meggy, meggymag, szegfűszeg, hajszálnyi animalitás - intenzív. A kortyban szintén meggy, meggymag, kis ribizli játszik, enyhe édes tónus. Teste közepes, ehhez jól aránylanak a savak és tanninok. A korty nem hosszú, de kerek. A bor lendületes, elegáns, jó ivású, tökéletes választás például egy romantikus vacsorához.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-10-28

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Mátra
  • Alkohol %

    12,5 %
  • Palackmennyiség

    2300
  • Ár

    2200 ft
  • Fajtaösszetétel

    100% cabernet sauvignon

Szőke Mátyás Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Tiszta fajtajelleges karakter: fekete cseresznye, fekete ribizli, málna és fűszer. Közepes test, remek ihatóság és érték. 100% tiszta cabernet sauvignon egy éven át nagyhordóban érlelve. A palackban való érlelés során alakult ki a lágy aroma és a kerek struktúra.

Pinceidő

1 év

Szőke Mátyás Pincészet bemutatása

Az Év Bortermlője 2017-ben! Szőke Mátyás kiváló boraival és a rengeteg munkával elért szerteágazó életművével méltán érdemelte ki az elismerő címet. Műszaki végzettségű, de szőlőtermelő elődjei révén korán megtanulta, hogyan kell a szőlőt művelni. A 70-es évek óta foglalkozik borkészítéssel, jelenleg egyik fiával, Zoltánnal 35 hektáron gazdálkodnak. Munkássága során rengeteget tett a borvidékért. A hazai borversenyeken szépen szerepelnek borai, kiemelt eredményeihez tartozik, hogy több alkalommal elnyerte a „Mátrai borvidék legszebb vörösbora” címet, kétszer pedig Chardonnay bora Champion díjas lett a VinAgora Nemzetközi Borversenyen. Mátyás sikereiben feleségének is nagy szerepe van, hiszen hosszú évek óta ő kíséri figyelemmel a szőlők gondos megmunkálását. A hazai borkereskedőkön kívül két nagykereskedő cég a tengerentúlon is forgalmazza boraikat. Mátyás nagyon fontosnak tartja, hogy folyamatosan képezze magát, és figyelemmel kísérje a nagyvilág borszakmai alakulását, trendjeit is. Volt már Új-Zélandon, Dél-Afrikában és Kaliforniában is, ahol Haraszthy Ágoston szőlőbirtoka nagy hatással volt rá. A borász rengeteget dolgozik, ám ha akad némi szabadideje, legszívesebben traktorjában ülve veszi szemügyre ültetvényeit, közben a természetben, az évszakok változásaiban gyönyörködve. „A munkás hétköznapok a modern kort, a hétvége a gyökereket ébreszti fel bennem. Amikor kezdtük, még jóval több kézimunkát kellett alkalmaznunk a területek megmunkálásában, azóta sokat fejlődött a világ.”


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!