A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tokaji Aszú 6 Puttonyos

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj Tokaji Aszú 6 Puttonyos 2001

Véleményünk szerint

Az illatot az első pillanatban nehéz megfogni, pár perc elteltével azonban körtévé, gesztenyemézzé, aszalt gyümölcsökké konkretizálódik, egy nap szellőztetés után pedig virágok és kenyérhéj érezhető belőle. Fűszeres, mazsolás, karamelles tónusú ízein már érezhető a palackos érlelés, ez azonban nem jelenti, hogy vesztett volna tartásából, most olyan akár egy kecses görög oszlop. Utóíze hosszú, végül már szinte csokoládéba hajlik. Nekünk azt mondta, libamájpástétom és aszalt gyümölcsök társaságára vágyik.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-11-25

  • Típus

    Édes
  • Borvidék

    Tokaj
  • Alkohol %

    11.0 %
  • Palackmennyiség

    2500
  • Ár

    20250 - 21990 Ft
  • Fajtaösszetétel

    furmint
    hárslevelű

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj borok ingyenes szállítással

Érlelési információk

Tölgyfahordós érlelés

Hol vásárolható meg

Terroir Club, Monarchia

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj bemutatása

Pincészetemet azzal a céllal alapítottam 1996-ban, hogy a tokaji borok és termőhelyek újrafelfedezésének és megismertetésének közvetlenül is részese lehessek. A szakmai alapokat részben Budapesten, a Kertészeti Egyetemen, részben az Egyesült Államokban, Franciaországban és Nagy-Britanniában szereztem meg. 1993-tól vettem részt Tokaj-Hegyalja életében különböző külföldi tulajdonú borászatok elindításában és működtetésében vállalt feladatokkal. Vállalkozásom első évében a sátoraljaújhelyi családi gazdaságunk szőlőterületéről, pincénk hagyományos eszközeivel készítettem bort. A következő években Tokaj-Hegyalja különböző részein vásároltam szőlőterületeket. Tokajban a Szerelmi, Mádon a Veres, Rátkán a Közép-hegy és Bodrogkeresztúron a Kakas, valamint Lapis-dűlőkben. Jelenleg 5 település határában, 7 dűlőben, közel 7 hektáron gondozok szőlőskerteket. Tokaj belvárosában, egy 1790-ben épült műemlék ház pincéjében erjesztem és érlelem boraimat. Lehetőségeimet kihasználva törekszem a különböző dűlőkből dűlőszelektált tételeket készíteni. Boraimat három változatban készítem, melyeken keresztül legtisztábban közvetíthető véleményem szerint az az egyediség, mely a borvidéket jellemzi. Ezek a száraz borok, a Főborok és az Aszúborok. A szőlők szélsőséges hozamkorlátozásával, a lehető legpontosabb érettség megértésével, a termőhelyek változatosságának és gazdagságának megmutatásával próbálom támogatni Tokajt, a világ bortérképére való visszakerülésében.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!