A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Egri Bikavér

Hagymási Pincészet Egri Bikavér 2007

Véleményünk szerint

A bor illatáról a pohárba szagolva rögtön kialakul egy összbenyomás, amelyet a benne található jegyek adta komplexitás és a palackos érlelés által kialakult kerekség határoz meg. Aromák tekintetében meggyet, málnát, fekete szedret, hibiszkuszt, rumot, csokoládét, kakukkfüvet, és még mennyi mindent érzünk. A kortyban újra visszakapjuk a különböző szőlőfajtákból álló borok egyedi kombinációs készségét, hiszen a túlérett gyümölcsaromák mellett, élénk, lendületes savak állnak. A test közepes, a bor koncentrált és izgalmas. A gyümölcsök hosszan ott maradnak az utóízben.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-08-16

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Eger
 • Alkohol %

  12.5 %
 • Palackmennyiség

  11330
 • Ár

  1600 Ft
 • Fajtaösszetétel

  42% kékfrankos
  26% kadarka
  18% cabernet franc
  14% pinot noir

A pincészet borbemutatása

Ragyogó színű, testes bor, ízében cseresznye, ribizli, szárított gyümölcsök és enyhe fűszeresség bujkál. Kiváló fogyaszthatóságát harmonikus szerkezete, élénk savai és markáns tanninjai biztosítják. Ajánljuk marha- és báránysültekhez, pörköltekhez és húsos tésztákhoz, de legfőképpen magyaros, paprikával készült ételekhez, 16-18 fokon.

Érlelési információk

13 hónapot töltött tölgyfahordóban, majd a piacra kerülés előtt 22 hónap palackos érlelés következett.

Pinceidő

1-2 év

Hol vásárolható meg

Corvinum Budapest, Hagymási Borozó Eger

Hagymási Pincészet bemutatása

Hagymási József magáról: szőlész-borász szakmérnök vagyok. A szakmát az Egervin Borkombinátnál kezdtem,majd Egri Szőlészeti Borászati Kutatóintézet pincevezetője, utána Budapesten, a Gundelnál főborászként tevékenykedtem. Jelenleg 29 ha-on gazdálkodunk, a teljes termést feldolgozzuk az Eger Kőkút úti pincészetünkben. Egyharmadát palackosan értékesítjük kereskedelmi láncokon keresztül, másik kétharmada hordós és palackos értékesítésünk a Szépasszony-völgyi pincészetünkön keresztül történik, ahol borbemutatók keretén belül is megismerhetik borainkat


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!