A pincészet borbemutatása
Ragyogó színű, testes bor, ízében cseresznye, ribizli, szárított gyümölcsök és enyhe fűszeresség bujkál. Kiváló fogyaszthatóságát harmonikus szerkezete, élénk savai és markáns tanninjai biztosítják. Ajánljuk marha- és báránysültekhez, pörköltekhez és húsos tésztákhoz, de legfőképpen magyaros, paprikával készült ételekhez, 16-18 fokon.
Érlelési információk13 hónapot töltött tölgyfahordóban, majd a piacra kerülés előtt 22 hónap palackos érlelés következett. |
Pinceidő1-2 év |
Hol vásárolható meg
Corvinum Budapest, Hagymási Borozó Eger
Hagymási Pincészet bemutatása
Hagymási József magáról: szőlész-borász szakmérnök vagyok. A szakmát az Egervin Borkombinátnál kezdtem,majd Egri Szőlészeti Borászati Kutatóintézet pincevezetője, utána Budapesten, a Gundelnál főborászként tevékenykedtem. Jelenleg 29 ha-on gazdálkodunk, a teljes termést feldolgozzuk az Eger Kőkút úti pincészetünkben. Egyharmadát palackosan értékesítjük kereskedelmi láncokon keresztül, másik kétharmada hordós és palackos értékesítésünk a Szépasszony-völgyi pincészetünkön keresztül történik, ahol borbemutatók keretén belül is megismerhetik borainkat