A pincészet borbemutatása
Fiatal borhoz mérten színe elég mély citromsárga. Finoman édeskés illatában sült alma, citrusos-körtés jegyek, melyeket szegfűszeg és csipetnyi vanília fűszerez, mely az elegáns hordóhasználatnak köszönhető. Kedves, szinte behízelgő, egészen jó mélységgel. Szájban közepestől nagyobb test, telt, az alkohol nem kevés, de nem lóg ki egyáltalán, inkább csak kerekít; ízében édesfűszerek és az illatból megismert citrusok, körte. Savai hangsúlyosak, de kellőképpen ellensúlyozza a már-már olajos test. Hosszú, száraz lecsengés. Aperitífként vagy fehér, de erőteles fűszerezésű húsok kisérője
Érlelési információkA cserszegi fűszeres 100%-ban, az olaszrizling 30%-ban érett tartályban, a maradék olaszrizling, a szürkebaráttal és a királyleánykával hordóba került. A forgalomba hozatal előtt két hónap palackos ér |
Pinceidő5 év |
Hol vásárolható meg
Nobu Budapest, Hagymási Pincészet Eger
Hagymási Pincészet bemutatása
Hagymási József magáról: szőlész-borász szakmérnök vagyok. A szakmát az Egervin Borkombinátnál kezdtem,majd Egri Szőlészeti Borászati Kutatóintézet pincevezetője, utána Budapesten, a Gundelnál főborászként tevékenykedtem. Jelenleg 29 ha-on gazdálkodunk, a teljes termést feldolgozzuk az Eger Kőkút úti pincészetünkben. Egyharmadát palackosan értékesítjük kereskedelmi láncokon keresztül, másik kétharmada hordós és palackos értékesítésünk a Szépasszony-völgyi pincészetünkön keresztül történik, ahol borbemutatók keretén belül is megismerhetik borainkat