A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Egri Csillag

Hagymási Pincészet Egri Csillag 2010

Véleményünk szerint

Közepesen intenzív, őszibarackra, papayára, mazsolára, mézre emlékeztető tüzes illatvilág fogad, amikor a pohárba szagolunk, később, ahogy tovább nyílik a bor illata, érezzük benne a hordós érlelés nyomát és egy kevés mentát is. A korty kerek és telt, a vanília édes asszociációkat kelt, hiszen ott van az elejétől egészen a lecsengés végéig. A savgerinc tartást ad a testes bornak. Sok más, ebből az évjáratból származó egri csillaggal ellentétben nem szabad aláhűteni, és érdemes neki időt adni a pohárban!

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-08-01

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Eger
  • Alkohol %

    13.4 %
  • Palackmennyiség

    730
  • Ár

    2500-3000 Ft
  • Fajtaösszetétel

    40% olaszrizling
    32% leányka
    15% szürkebarát
    13% cserszegi fűszeres

A pincészet borbemutatása

Fiatal borhoz mérten színe elég mély citromsárga. Finoman édeskés illatában sült alma, citrusos-körtés jegyek, melyeket szegfűszeg és csipetnyi vanília fűszerez, mely az elegáns hordóhasználatnak köszönhető. Kedves, szinte behízelgő, egészen jó mélységgel. Szájban közepestől nagyobb test, telt, az alkohol nem kevés, de nem lóg ki egyáltalán, inkább csak kerekít; ízében édesfűszerek és az illatból megismert citrusok, körte. Savai hangsúlyosak, de kellőképpen ellensúlyozza a már-már olajos test. Hosszú, száraz lecsengés. Aperitífként vagy fehér, de erőteles fűszerezésű húsok kisérője

Érlelési információk

A cserszegi fűszeres 100%-ban, az olaszrizling 30%-ban érett tartályban, a maradék olaszrizling, a szürkebaráttal és a királyleánykával hordóba került. A forgalomba hozatal előtt két hónap palackos ér

Pinceidő

5 év

Hol vásárolható meg

Nobu Budapest, Hagymási Pincészet Eger

Hagymási Pincészet bemutatása

Hagymási József magáról: szőlész-borász szakmérnök vagyok. A szakmát az Egervin Borkombinátnál kezdtem,majd Egri Szőlészeti Borászati Kutatóintézet pincevezetője, utána Budapesten, a Gundelnál főborászként tevékenykedtem. Jelenleg 29 ha-on gazdálkodunk, a teljes termést feldolgozzuk az Eger Kőkút úti pincészetünkben. Egyharmadát palackosan értékesítjük kereskedelmi láncokon keresztül, másik kétharmada hordós és palackos értékesítésünk a Szépasszony-völgyi pincészetünkön keresztül történik, ahol borbemutatók keretén belül is megismerhetik borainkat


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!