A pincészet borbemutatása
A birtok legszebb boraiból válogatott, cabernet franc, syrah és kadarka fajtákból készülő különleges minőségű bor, mellyel csak kiemelkedő évjáratokban találkozhatunk. A szőlőnek és a belőle készülő bornak olyan rendkívüli elvárásoknak kell megfelelnie, mint az egyedi ízvilág, a harmónia és a komplexitás. 23 hónapig új barrique és nagyobb hordókban érlelődik. Megjelenése és mélysötét színe magában foglalja az évjárat és a terroir minden szépségét. Túláradó íze és aromája a csokoládé, a rumos meggy, az aszalt szilva és a dohány felé hajlik. 16-18 fokon bontsuk , vadételek kísérője lehet.
Érlelési információkHuszonhárom hónap tölgyfa hordós és huszonnégy hónap palackos érlelés a piacra kerülés előtt. |
Pinceidő1-3 év |
Hol vásárolható meg
Eger: Hagymási Borozó, Westend: Bor és Pálinka mintabolt
Hagymási Pincészet bemutatása
Hagymási József magáról: szőlész-borász szakmérnök vagyok. A szakmát az Egervin Borkombinátnál kezdtem,majd Egri Szőlészeti Borászati Kutatóintézet pincevezetője, utána Budapesten, a Gundelnál főborászként tevékenykedtem. Jelenleg 29 ha-on gazdálkodunk, a teljes termést feldolgozzuk az Eger Kőkút úti pincészetünkben. Egyharmadát palackosan értékesítjük kereskedelmi láncokon keresztül, másik kétharmada hordós és palackos értékesítésünk a Szépasszony-völgyi pincészetünkön keresztül történik, ahol borbemutatók keretén belül is megismerhetik borainkat