A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Egri Föld és Lélek

Hagymási Pincészet Egri Föld és Lélek 2007

Véleményünk szerint

Szellőztetésre van szüksége a bornak, mire érett, de fanyar gyümölcsökből készített, lekvárba hajló primer illatát és a hordós érlelés vaníliás, karamelles aromáit, valamint mentás hűvösségét felsorakoztatja. A kortyot az illatnak megfelelő hangulatú ízvilág határozza meg, amelyet az élénk savak tesznek zamatossá. Az alkohol, a bársonyos tanninok, az olajos magvakra és füstösségre emlékeztető ízek meleg tónusúvá teszik a bort.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-11-14

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Eger
 • Alkohol %

  14.2 %
 • Palackmennyiség

  7066
 • Ár

  4000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  75% cabernet franc
  16% syrah
  9% kadarka

A pincészet borbemutatása

A birtok legszebb boraiból válogatott, cabernet franc, syrah és kadarka fajtákból készülő különleges minőségű bor, mellyel csak kiemelkedő évjáratokban találkozhatunk. A szőlőnek és a belőle készülő bornak olyan rendkívüli elvárásoknak kell megfelelnie, mint az egyedi ízvilág, a harmónia és a komplexitás. 23 hónapig új barrique és nagyobb hordókban érlelődik. Megjelenése és mélysötét színe magában foglalja az évjárat és a terroir minden szépségét. Túláradó íze és aromája a csokoládé, a rumos meggy, az aszalt szilva és a dohány felé hajlik. 16-18 fokon bontsuk , vadételek kísérője lehet.

Érlelési információk

Huszonhárom hónap tölgyfa hordós és huszonnégy hónap palackos érlelés a piacra kerülés előtt.

Pinceidő

1-3 év

Hol vásárolható meg

Eger: Hagymási Borozó, Westend: Bor és Pálinka mintabolt

Hagymási Pincészet bemutatása

Hagymási József magáról: szőlész-borász szakmérnök vagyok. A szakmát az Egervin Borkombinátnál kezdtem,majd Egri Szőlészeti Borászati Kutatóintézet pincevezetője, utána Budapesten, a Gundelnál főborászként tevékenykedtem. Jelenleg 29 ha-on gazdálkodunk, a teljes termést feldolgozzuk az Eger Kőkút úti pincészetünkben. Egyharmadát palackosan értékesítjük kereskedelmi láncokon keresztül, másik kétharmada hordós és palackos értékesítésünk a Szépasszony-völgyi pincészetünkön keresztül történik, ahol borbemutatók keretén belül is megismerhetik borainkat


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!