A pincészet borbemutatása
Két kadarkaültetvény: 1., 1,5 ha P-9: alacsony kordon, rozé és vörösbor. 2.,1ha, 1X1m tenyészterületű, ménesi kadarka. Bakművelés! Innen került ki a válogatáshoz cca. 500l. Mindkét terület Egertől nyugati irányban kb.5 km. Rózsásdűlő, mészben gazdag, vulkanikus eredetű riolit tufa. Lilás rubin színű, intenzív illatában rózsát, epret és egries fűszereket érezhetni. Telt, koncentrált, mégis könnyed karakterű, jó ivású bor , kiegyensúlyozott struktúrával, gyümölcsös (málnás) utóízzel. Az újfahordós érleléstől egy finom, nem tolakodó, szinte csak érintésnyi aromával gazdagodott, ugyanakkor ez nem ment a gyümölcsösség kárára. 17-18 fokon fogyasztandó, borjú- és bárányhúsokhoz, halászléhez, gulyáshoz, paprikásokhoz, pörköltekhez és tésztákhoz egyaránt ideális társ.
Érlelési információk16 hónapot töltött tartályban majd egy bő negyed évet hordóban. Frissen palackozott tétel, fogyasztását kb. öt hónap palackos érlelést követően ajánlja a pincészet. |
Hol vásárolható meg
Hagymási Borozó, Eger
Hagymási Pincészet bemutatása
Hagymási József magáról: szőlész-borász szakmérnök vagyok. A szakmát az Egervin Borkombinátnál kezdtem,majd Egri Szőlészeti Borászati Kutatóintézet pincevezetője, utána Budapesten, a Gundelnál főborászként tevékenykedtem. Jelenleg 29 ha-on gazdálkodunk, a teljes termést feldolgozzuk az Eger Kőkút úti pincészetünkben. Egyharmadát palackosan értékesítjük kereskedelmi láncokon keresztül, másik kétharmada hordós és palackos értékesítésünk a Szépasszony-völgyi pincészetünkön keresztül történik, ahol borbemutatók keretén belül is megismerhetik borainkat