A pincészet borbemutatása
Fűszeres illatú, gazdag zamatú, nem túl testes, inkább elegáns, sokrétű, kifinomult bor, enyhe fás-vanílliás jegyekkel.
Érlelési információk220-650 literes, 15%-ban új, egyébként másod- és harmadtöltésű hordóban érett a bor 11 hónapig. A forgalomba hozatal előtt pedig nyolc hónapot töltött a palackban. |
Pinceidő1-3 év |
Hol vásárolható meg
Hagymási Borozó Eger, Borfalu Budapest
Hagymási Pincészet bemutatása
Hagymási József magáról: szőlész-borász szakmérnök vagyok. A szakmát az Egervin Borkombinátnál kezdtem,majd Egri Szőlészeti Borászati Kutatóintézet pincevezetője, utána Budapesten, a Gundelnál főborászként tevékenykedtem. Jelenleg 29 ha-on gazdálkodunk, a teljes termést feldolgozzuk az Eger Kőkút úti pincészetünkben. Egyharmadát palackosan értékesítjük kereskedelmi láncokon keresztül, másik kétharmada hordós és palackos értékesítésünk a Szépasszony-völgyi pincészetünkön keresztül történik, ahol borbemutatók keretén belül is megismerhetik borainkat