A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Egri Chardonnay Barrique

Juhász Testvérek Pincészete Egri Chardonnay Barrique 2008

Véleményünk szerint

A hordós érlelés karamelles jegyei uralják a bor illatát, mellettük virágosság, földesség, kevés animalitás érezhető. Az ízek az illatnak megfelelő tónusban és intenzitásban töltik ki a szánkat, mellettük a közepesnél jelentősebb savak bizonyulnak meghatározó elemnek. A bor alkoholtartalma magas, a korty második felében egy szénás, vegetális ízvonal is felbukkan.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-02-13

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Eger
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  0
 • Ár

  1500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% chardonnay

Juhász Testvérek Pincészete borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A világ minden részén termesztett szőlőfajta. Későn szüretelt érett szőlőből készítettük ezt a bort, kilenc hónapig érlelődött első töltésű barrique hordóban. Ennek köszönhetően a színeiben felvillanó aranysárga árnyalat melegséget sugall, illata buja, telt, ananászos és citrusos jegyeket hordoz magában. Ízében az érett szőlő sokszínűsége és tüze gyönyörködtet. Fogyasztását 14 fokon ajánljuk. Az optimális fogyasztási idő a palackozást követően 3-4 év.

Érlelési információk

Kilenc hónap barrique hordós érlelés.

Pinceidő

3-4 év

Hol vásárolható meg

In Vino Veritas, Tesco, Metro

Juhász Testvérek Pincészete bemutatása

Célunk egyedi karakterű, alacsony termésátlagú szőlőből készült minőségi borok előállítása. Az így készített borok több éves tölgyfa hordós érlelése, palackos formában való értékesítése, Nagyobb mennyiségű minőségi borok előállítása, értékesítése tovább feldolgozó (palackozók) partnerek részére.A családi vállalkozás évről évre dinamikusan fejlődik. 2002-ben pincészetünket modern feldolgozó technológiai berendezésekkel bővítettük, amelyek már EU minősítéssel rendelkeznek. 2011-ben további fejlesztéseket tervezünk.Pincészetünk klasszikus családi vállalkozás. Nagyszüleinktől örökölt szőlőültetvényeken kezdtük a gazdálkodást és az elsők között voltunk, akik saját pincészetet alapítottunk az 1990-es években.A borvidék legszebb dűlőiből leszüretelt szőlőkből kezdetben csak 30 Hl bort tudtunk készíteni. Az évről évre dinamikusan fejlődő pincészetünk jelenleg 60 hektár saját szőlőterületen gazdálkodik, és 140 hektárt integrál. Így éves szinten összesen 200 hektár területről 20.000 mázsa szőlőt dolgoz fel. A legmegfelelőbb termőhely kiválasztásával, a visszafogott terméssel és a legkorszerűbb feldolgozással boraink állandó jó minőségét garantáljuk. Munkánkat igazolja a hazai versenyeken elért aranyérmek és díjak.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!