A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Chardonnay

Haraszthy Pincészet Chardonnay 2007

Véleményünk szerint

Az édeskés, mézes illatot, határozott, hangsúlyos savtartalom követi, amely kicsit háttérbe is szorítja a bontakozó trópusi gyümölcs aromákat. Az ellentétes pólusok jegyében fülledt, lassú latin zenéhez, borral és vajjal elkészített borjúhúshoz, tartalmas tejszínes raguleveshez a párhuzamok elve alapján pedig feta sajttal meghintett salátához vagy kapribogyóval és olajos magvakkal elkészített halételhez töltenénk belőle.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2008-08-05

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Etyek-Buda
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  2500
 • Ár

  1.900 – 2.200 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% chardonnay

Haraszthy Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A bor színe szalmasárga zöldes refexekkel. Illatában zöldalmás és vaníliás jegyek mutatkoznak meg. Kellemes kerekség és egy leheletnyi maradék cukor teszi a bort tökéletesen harmonikussá. Savai lendületesek.

Érlelési információk

Reduktív

Pinceidő

2-3 év

Hol vásárolható meg

Culinaris, Szent István Borház, Haraszthy Pincészet képviselő

Haraszthy Pincészet bemutatása

Az etyeki Haraszthy Vallejo Pincészet elragadó lovagtermében, a hordók és a borkönyvtár társaságában bárki átélheti a borok csodálatos világát. A három mesterség: a borász, a sommelier és a séf szemszögéből ismerkedhetnek meg a borral. A Budapest peremén, harminc percre a belvárostól elhelyezkedő pincészet fantasztikus helyszín mind a borguruk, mind pedig azok számára, akik szeretik ínycsiklandó ételekkel, pihenéssel vagy akár csak az épített és a természeti környezet látványával kényeztetni magukat. A Haraszthy Pincészet jelmondata, a "La esencia de la vida" (Az élet eszenciája) szintén arról tanúskodik, hogy ebben a pincészetben a borászat nem csak a borról szól, hanem annál sokkalta többről, a kikapcsolódásról, a változatos programokról, a feledhetetlen élményekről is.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!