A pincészet borbemutatása
A Leányka Erdélyből származó szőlőfajta, mely az Egri borvidék egyedi adottságainak köszönhetően kiemelkedő minőséget produkál évről évre. A reduktív borkészítési technolóia segítségével sikerült megőrizni a fajtára jellemző tulajdonságokat. Finom, szőlővirág illatra emlékeztető jegyekkel rendelkező, fiatalos, friss fehérbor, mely kellemes savharmóniával és egyedi zamattal alkot tökéletes harmóniát. Méltán nevezhetjük Eger egyik zászlósborának. Fogyasztását 10-12 °C-ra lehűtve ajánljuk.
Pinceidőazonnal fogyasztandó |
Egri Korona Borház bemutatása
Az Egri Korona Borház az Egri Borvidék egyik legmeghatározóbb borászati vállalkozása, melynek célja, hogy magas minőségű boraival szolgálja a kulturált borfogyasztást és öregbítse az Egri Borvidék hírnevét. A Borház és Wellness Hotel Budapesttől mindössze egy órányi utazótávolságra, egy 50 hektáros, volt érsekségi szőlőterület közepén található. A főépületben bormintabolt, étterem, konferenciaterem és párját ritkító borospince kapott helyet. Mesés környezetben16 szobás wellness hotel és 12 házból álló borfalu várja a vendégeket és biztosítja a gondtalan és borgasztronómiai élményekkel tarkított pihenést. Bor, élet, stílus...